INTENZIVIRANJE SARADNJE

SIPA i MUP Crne Gore o borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma

Crnogorska delegacija obišla je prostorije Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e te se upoznala sa radom i opremom kojom raspolaže ova jedinica

A. K.

3.6.2021

Darko Ćulum i Rade Milošević. Anadolija

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, predvođena državnim sekretarom Radom Miloševićem, posjetila je Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) gdje ih je dočekao direktor Darko Ćulum.

Budući da se radi o prvoj posjeti delegacije MUP-a Crne Gore SIPA-i, Ćulum je upoznao prisutne o svim bitnim činjenicama u vezi sa dosadašnjim radom SIPA-e, prioritetima u budućem radu, kao i o rezultatima posljednjih akcija u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.

Sa današnje posjete. Anadolija

Delegacije su razgovarale o stanju u oblasti borbe protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, kako u zemlji tako i u regionu, reintegraciji i resocijalizaciji povratnika sa stranih ratišta, te strateškim normativima i institucionalnim okvirima za borbu protiv nasilnog ekstremizma i terorizma.

Osim toga, razgovarano je o intenziviranju saradnje i zajedničkom radu na provođenju Zajedničkog akcionog plana za borbu protiv terorizma na Zapadnom Balkanu, potpisanog 5. oktobra 2018. godine u Tirani, kao i Sporazumu o provođenju Zajedničkog akcionog plana za borbu protiv terorizma, potpisanom u novembru 2019. godine u Skoplju.

Crnogorska delegacija obišla je prostorije Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e te se upoznala sa radom i opremom kojom raspolaže ova jedinica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.