ANKETA

Šta Sarajlije kažu o rušenju crkve u avliji Fate Orlović: Sama se borila

Nana Fata se borila i čekala ovaj dan od 1996. godine kada je crkva sagrađena

Građani Sarajeva o rušenju crkve u avliji Fate Orlović. S. Šantić

Piše: A. S. - S. Š.

5.6.2021

Na imanju nane Fate Orlović u Konjević-Polju u ranim jutarnjim satima počelo je uklanjanje bespravno izgrađene crkve.

Nana Fata se borila i čekala ovaj dan od 1996. godine kada je crkva sagrađena. 

- Hvala Bogu, dočekasmo, hvala Bogu, izvrši se sve kako treba, ali danas mi je ponajgore. Nije mi pravo, ne volim, a moram, jer svako svoje traži, pa tražim i ja svoje. Ja njima nisam ništa učinila niti činim. Drago mi je što je iznesena iz avlije, ne bi je trpio niko, pa ne mogu ni ja - kazala je nana Fata Orlović. 

Građani Sarajeva kažu, uglavnom, da je pravda zadovoljena. 

Tarek Chahin: Dugo im je trebalo. S. Šantić

- Veoma mi je drago što se ovo konačno desilo. Dugo im je trebalo. Realno bi bilo da se ovo desilo i prije, ali izgleda da se to nije desilo iz inata. Drago mi je što je nana Fata ostala živa da to i vidi- rekao nam je Tarek Chahin.

Mirela Filipović: Bolje ikad nego nikad. A. Saračević


- Ovo je bio jedan veliki problem, ali eto, na kraju krajeva i to se završilo. Bolje ikad nego nikad - kazala je Mirela Filipović.


Olodar Prebanić: Pravda ovim nije zadovoljena jer je bila spora. A. Saračević

- Hvala Bogu da se konačno to i desilo. Pravda ovim nije zadovoljena jer je bila spora. Žena je mogla umrijeti do sada. Njeno zemljište je bilo okupirano preko 20 godina i šta ona sada ima od toga – naglasio je  Olodar Prebanić.

Ajla Šišić: Politika je glavni krivac. A. Saračević

- Drago mi je da je nana Fata uspjela. Ovo se trebalo desiti mnogo ranije. Politika je glavni krivac zbog kojeg se ovoliko odugovlačilo – istakla je Ajla Šišić.

Ljubica Herceg: Pravda je dugačka, spora ali dostižna. A. Saračević

- Nani Fati želim puno zdravlja i još dugo godina zdravlja i sreće. Svaka joj čast, neka još dugo uživa u ovom svom dobru. Ovo je još jedan primjer da je pravda dugačka, spora ali dostižna – rekla nam je Ljubica Herceg.

Izeta Okanović: Ona je oličenje pravog heroja. A. Saračević

- Saburila je dugo godina, a ja joj želim da nam poživi još dugo i uživa u onome za šta se izborila. Ona je oličenje pravog heroja- izjavila je Izeta Okanović.


Sakib Polić: Fata Orlović se sama borila. A. Saračević

- Za ovo je trebalo da se zauzme Vlada Federacije, a ne samo Sud. Fata Orlović se sama borila za uklanjanje crkve iz njenog dvorišta, njene zemlje. Vlada Federacije je ovdje zatajila isto kao i sa vakcinama – kazao je Sakib Polić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.