PLJUSKOVI I GRMLJAVINA

Veliko nevrijeme u dijelovima BiH, tuzlanske ulice poplavljene, kiša stigla i u Sarajevo

Vozače molimo da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila, navode iz BIHAMK-a

Piše: N. Aj.

6.6.2021

Nevrijeme u Sarajevu - Avaz
Nabujala rijeka u Tuzli - Avaz
Poplava u Tuzli - Avaz
Poplavljeno školsko dvorište u Tuzli - Avaz
Poplavljene ulice u Tuzli - Avaz

Nevrijeme je stiglo i u Sarajevo, a prethodno je zahvatilo druge dijelove Bosne i Hercegovine. Velika količina kiše stvorila je mnogo problema na putevima, kako pješacima tako i vozačima.

"Avazov" reporter bio je na ulicama Sarajeva te snimao obilne padavine.


- Povremeni pljuskovi i nešto jača frekvencija vozila karakterišu saobraćajnu situaciju u BIH. Vozače molimo da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja - navodi se na stranici BIHAMK-a.

Također, navodi se da je zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Podsjećamo, Federalni hidrometeorološki zavod najavio je promjenu vremena, odnosno pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.


Prognoza vremena. Printscreen

Jako olujno nevrijeme, praćeno kišom, ledom i jačim udarima vjetra u poslijepodnevnim satima zahvatilo je i Tuzlanski kanton, a pojedine saobraćajnice u potpunosti su bile poplavljene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.