ŽESTOKA KRITIKA

Lagumdžija uporedio Konakovića sa Staljinovom desnom rukom: Neka nam je Bog na pomoći

Neka nam je Bog na pomoći”, napisao je Lagumdžija na Twitteru.

Zlatko Lagumdžija. Arhiv

Piše: D. H.

8.6.2021

Vladu Kantona Sarajevo suočava se s mnoštvom kritika nakon odbijanja ministarstva kulture na čijem čelu je kadar NiP-a Samir Avdić, da izdvoji sredstva za Jazz Festival, uslijed čega je direktor festivala Edin Zubčević najavio da festival ove godine neće ni biti održan.

Zvanični razlog je taj da Jazz Fest nije dostavio dokumentaciju, a drugi je da je došlo do greške. Oko toga se još koalicioni partnieri NS i NiP nisu dogovorili.

Danas je reagirao i Elmedin Konaković, šef NiP-a, koji brani svog ministra Avdića te navodi kako neće popustiti pod pritiskom društvenih mreža.

Na njegov post, oštro i orginalno je reagirao bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija. Uporedio je Konakovića s jednim od najbližih Staljinovih saradnika Andrejom Aleksandrovičem Ždanovom.



Ždanov na naslovnici Time Magazina. Arhiv

- Mi ne popuštamo pod pritiskom javnosti’. Detaljnije pogledati pod Andrej Aleksandrivić Ždanov. (Ne) zvanične titule: akademik teolog, ideolog kulture, šef propagande, nesuđeni nasljednik JVS… Neka nam je Bog na pomoći”, napisao je Lagumdžija na Twitteru.


Tvit Zlatka Lagumdžije. Twitter

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.