PROJEKTI

Rekonstrukcija dijela ulice Srebreničkih žrtava rata: Zatvoren južni ulaz u Maglaj

Okončanje radova očekuje se za 45 dana

Piše: N. Br.

12.6.2021

Radovi u naselju Liješnica. N. BRDARIĆ

Počeli su radovi na sanaciji i rekonstrukciji ulice Srebreničkih žrtava rata od mosta u naselju Liješnica do kraja podvožnjaka, odnosno na južnom izlazu iz Maglaja, u dužini od 215 metara.

Zbog radova na snazi je potpuna obustava saobraćaja za pješake i motorna vozila u oba smjera. Planirano je da sve bude završeno za 45 dana.

- Trenutno se izvode grubi građevinski radovi, skida se stari asflat i vrši mašinski iskop kompletne stare dionice i starih slojeva. Ono što nam slijedi je proširenje za budući trotoar, a prema projektnoj dokumentaciji, u planu je i izgradnja potpuno novog odvodnog sistema.

Drago mi je da je lokalna vlast, s načelnikom Mirsadom Mahmutagićem na čelu, našla sredstva da se na kvalitetan način konačno riješi južni ulaz u grad - pojasnio je Jasmin Sadiković, tehnički direktor preduzeća „Hajdić“.

Rekonstrukcija je planirana u dvije faze.

- Prvom su planirani radovi do skretanja za put koji vodi prema deponiji Nekolj, a u drugoj fazi planiramo otvoriti sve radove ispod podvožnjaka - dodao je Sadiković.

I mještani su sretni jer će konačno biti riješen ovaj problem.

- Tokom svake jače kiše ispod podvožnjaka se ne može proći, toliko bude vode. Asfalt je bio oštećen, teško je bilo i za vozače i pješake. Sada bi trebalo biti bolje za sve - kazao nam je Hasan Salkić iz Liješnice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.