IZAZIVAO REAKCIJE

Sa Facebook stranice Dodikovog SNSD-a uklonjen video o zločincu Mladiću

Navode da za njih ovo predstavlja “još jedan udar na istinu"

Fu. M.

Ratko Mladić

Foto: AFP


Sa zvaničnih naloga SNSD na Facebooku uklonjen je video sadržaj "General se danas upisao u legendu" u kojem su preneseni stavovi predsjednika ove stranke Milorada Dodika o presudi ratnom zločincu osuđenom na doživotni zatvor Ratku Mladiću.

- Nikada nećemo bježati od toga da javno iznosimo istine o svim temama koje su važne za srpski narod - naveli su iz SNSD-a.

Navode da za njih ovo predstavlja “još jedan udar na istinu i pravo našeg naroda da javno iznosi svoje mišljenje, jer se u samom videu iznose stavovi predsjednika stranke Milorada Dodika koje dijeli većina srpskog naroda”, navodi N1.

Video pogledalo 700.000 korisnika

- U trenutku uklanjanja ovaj video je vidjelo više od 700.000 korisnika Facebooka, a o njemu se u komentarima izjasnilo više od 2.000 ljudi koji su iznijeli različite stavove. Uklanjanjem ovog videa uklonjeni su i stavovi tih ljudi, kojima je na ovaj način uskraćeno pravo na iznošenje mišljenja - navodi se u reakciji.

Poručuju da “uklanjanje ovog videa smatraju jednom vrstom napada na javno i otvoreno iznošenje stavova”.

- Ovo predstavlja logičan slijed događaja nakon što su neke teme postale zabranjene i nakon što su naši građani primorani da se o tim temama na društvenim medijima oglašavaju koristeći znakove interpunkcije ili izbjegavajući da se o njima direktno izjašnjavaju - navodi se u saopštenju.

Statusi Gorice

Nedavno je i sa društvene mreže Twitter uklonjena objava Gorice Dodik, kćerke predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i lidera SNSD-a, u kojoj je pružila podršku osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Pošto je Mladić prije nekoliko dana u Hagu pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločine u BiH, među kojima i zbog genocida u Srebrenici, Gorica Dodik je u tvitu napisala: “Živjela Republika Srpska! Živio Ratko Mladić! Živjeli svi heroji Vojske Republike Srpske!”.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na