PREDSJEDNIK SKUPŠTINE

Ćamil Duraković o usvajanju rezolucije u Crnoj Gori: Hvala Bogu, prevladao je razum

Bogu hvala, da je prevladao razum i civilizacijske vrijednsoti ove male a nama veoma bitne zemlje i čestitam im u to ime, kaže Duraković

Ćamil Duraković: Drago mi je da su se na jedan takav način mogli deklarisati o genocidu u Srebrenici. Avaz

Piše: E. T.

17.6.2021

Ćamil Duraković, predsjednik Skupštine Općine Srebrenica, u prvoj reakciji na usvajanje rezolucije o Srebrenici u skupštini Crne Gore, kazao je da je ovo trijumf normalne Crne Gore. 

- Crna Gora pokazuje opredijeljenost za svoju građansku opciju a nikako u smjeru, u kojem se nažalost, krenulo nakon onih izbora. Bili smo se zabrinuli u jednom momentu, da budem iskren. Saradnja koju smo imali, odnos prema Srebrenici i genocidu, odnosno prema BiH generalno je bio dobar. U ovom dijelu krenulo je u startu u jednom pogrešnom smjeru pogoršavanja tih odnosa i evo zaista zahvaljujem se bošnjačkoj nacionalnoj manjini u Crnoj Gori, koja je pokrenula ovu inicijativu. 

Bogu hvala, da je prevladao razum i civilizacijske vrijednsoti ove male a nama veoma bitne zemlje i čestitam im u to ime. Drago mi je da su se na jedan takav način mogli deklarisati o genocidu u Srebrenici - kazao je za "Avaz" Ćamil Duraković. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.