SARADNJA

Galić: Vlada SAD kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH

Na sastanku je dogovoreno mentorstvo savjetnika američke Uprave za carine i zaštitu granica, koji će provesti četiri mjeseca s pripadnicima GPBiH

Galić i Pašal: Uručen zlatni grb Granične policije BiH. Granična policija BiH

A. K.

18.6.2021

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić održao sastanak s glavnim zamjenikom pomoćnika sekretara za unutrašnje poslove Vlade SAD Robertom D. Pašalom (Paschall) i njegovim saradnicima.

Galić je predstavio rad Granične policije BiH i dio aktivnosti koje provode pripadnici GPBiH u borbi protiv prekograničnog kriminaliteta te izrazio zahvalnost na dugogodišnjoj saradnji i podršci Vladi SAD, saopćeno je iz Granične policije BiH. 

Sastanak u Glavnom uredu. Granična policija BiH

- Vlada SAD kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH, što nam je od izuzetnog značaja, posebno posljednih godina kada imamo konstantnu borbu protiv nezakonitih migracija i kada je više nego ikad potrebno jačati Graničnu policiju, osim u ljudstvu, tako i u materijalno-tehničkim sredstvima. Stoga, zahvaljujem Vladi SAD na tome što nam uvijek pruži pomoć kada iskažemo potrebu za tim, prije svega u vidu specijalističke opreme, kao i obuka naših policijskih službenika, kako bismo učinkovitije štitili državnu granicu - istaknuo je Galić. 

Ovom prilikom, u znak zahvalnosti za dugogodišnju podršku, Galić je uručio zlatni grb GPBiH glavnom zamjeniku pomoćnika sekretara za unutrašnje poslove Vlade SAD Robertu D. Pašalu.

Na sastanku je dogovoreno mentorstvo savjetnika američke Uprave za carine i zaštitu granica, koji će provesti četiri mjeseca s pripadnicima Granične policije na terenu. Također, dogovoreno je kvartalno održavanje sastanaka graničnih policija iz regije s ciljem razmjene iskustva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.