RADILI BEZ DOZVOLE

Banjalučkoj firmi "Trion tel" zabranjen rad, kažnjena sa 100.000 KM

Agencija će u okviru svoje nadležnosti i dalje nastaviti da prati poštovanje propisanih pravila i propisa u sektoru telekomunikacija, saopćeno je iz RAK-a

A. K.

21.6.2021

Regulatorna agencija za komunikacije: Preduzimanje mjera s ciljem zaštite interesa korisnika. Arhiv

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) po službenoj dužnosti je izrekla novčanu kaznu u iznosu od 100.000 KM korisniku dozvole "Trion tel" iz Banje Luke, zbog puštanja u rad javne elektronske komunikacione mreže na području ovog grada, bez potrebnih dozvola.

Ova firma je kažnjena zbog puštanja u rad javne elektronske komunikacione mreže i/ili dijelova te mreže na područjima utvrđenim pravosnažnim rješenjima Urbanističko-građevinskog inspektora-koordinatora grada Banja Luka, a bez nabavljene odgovarajuće upotrebne dozvole izdate od nadležnog organa, saopćeno je iz RAK-a.

Na ovaj način Agencija je naložila korisniku dozvole "Trion tel" da obustavi pružanje javnih telekomunikacionih usluga kroz sporne dijelove mreže na period od tri mjeseca od dana prijema rješenja.

Agencija će u okviru svoje nadležnosti i dalje nastaviti da prati poštovanje propisanih pravila i propisa u sektoru telekomunikacija, te preduzimati odgovarajuće mjere s ciljem zaštite interesa krajnjih korisnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.