STOMATOLOŠKI FAKULTET

Uprkos opstrukcijama "Dental XP" će se održati kako je i planirano: Besplatna ugradnja dentalnih implantanata za najugroženije kategorije

Sam događaj ima veliki naučni i stručni značaj koji potvrđuju predavanja najeminentnijih američkih profesora i svjetski priznatih edukatora, te donatori svojim interesom i prisustvom, naveo je Ajanović

Stomatološki fakultet: Kompanija se odlučila i na novu donaciju. PRESS

PRESS

29.6.2021

Iako se organiziranim i udruženim djelovanjem pokušalo diskreditovati Stomatološki univerzitet u Sarajevu, optužujući profesorice ovog fakulteta po povratku sa naučne konferencije, da su pokušale prokrijumčariti zubne implantate iz Istanbula, to se na svu sreću ipak neće dogoditi, piše portal PRESS.

Naime odmah po plasiranju ove lažne informacije u javnost reagovao je i Univerzitet, ali i kompanija "Ritter Implants GmbH&Co. KG".


Kako je pojašnjeno, riječ je o donaciji s obzirom na to da je ova prestižna kompanija i ranije Stomatološkom fakultetu donirala dentalne implantate i prateću opremu. Ovogodišnji donirani implantati treba da budu korišteni prilikom realizacije treninga osoblja za neciklične studije, koji će biti održani u Sarajevu u razdoblju od 10.07.2021. do 13.07.2021. godine”.


Obzirom na dešavanja, a koja su rezultat, kako dekan Ajanović tvrdi, pokušaja lične njegove diskreditacije, obzirom da je pristao biti svjedok u predmetima protiv šefa Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića, dovedeno je bilo u pitanje i održavanje same edukacije.

Na svu sreću i zahvaljujući dobrim i iskrenim dugogodišnjim odnosima Stomatološkog fakulteta i pomenute kompanije, do toga ipak neće doći i studijski program će se ipak održati kako je i planirano.


- Ovo je drugi neciklični studijski program koji organiziramo zajedno sa partnerima iz USA, koji će se održati na Stomatološkom fakultetu sa klinikama Univerziteta u Sarajevu. Sam događaj ima veliki naučni i stručni značaj koji potvrđuju predavanja najeminentnijih američkih profesora i svjetski priznatih edukatora, te donatori svojim interesom i prisustvom. Ističem da je Dental XP američka kompanija te da su većina donatora u vlasništvu američkih kompanija.

Tokom prošlog necikličnog studijskog programa “Dental implants from basic to advanced” velik broj sugrađana je dobio besplatne dentalne implantate kompanije Ritter i MegaGen - pojasnio je za PRESS Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog Univerziteta u Sarajevu.


Spisak nove donacije prema Stomatološkom fakultetu. PRESS

Ajanović je podijelio i vijest koja će obradovati mnoge.


Naime ove godine u okviru necikličnog studijskog programa planirane su besplatne ugradnje dentalnih implantata kompanije Ritter najugroženijim kategorijama.


- Prema posljednjim informacija planirana je ugradnja oko 250 dentalnih implantata, te edukacija većeg broja polaznika ovog studijskog programa - dodaje Ajanović.


Raduje i činjenica da se kompanija odlučila i na novu donaciju. To je svojevrsno iznenađenje, ali i potvrda povjerenja i uspješne saradnje.

Za nadati se da nas ovaj put neće obrukati oni koji lične animozitete stavljaju i prije ugleda države, piše PRESS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.