PREDSJEDNIK NiP-A

Elmedin Konaković: Šta piše na upisnim listovima Sebije Izetbegović

Pronađena je ovjerena kopija u kojoj pišu ocjene, a pored ocjena nema pečat Sveučilišta

E. T.

Konaković: Mnogo toga nedostaje oko diplome gospođe Izetbegović

Foto: Avaz


Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i pravda komentirao je nalaz inspekcije o dokumentaciji i diplomi Sebije Izetebgović, direktorice KCUS-a, supruge Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA. 

On je naveo da na upisnim listovima postdiplomskog studija direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, na tri semestra, stoji samo ime i prezime. Nema čak ni potpis studenta.

- Na upisnim listovima postdiplomskog studija Sebije Izetbegović, na 3 semestra, stoji samo ime i prezime. Nema čak ni potpis studenta. Ne piše naziv visokoškolske ustanove, ne piše da li je vanredan ili redovan student. Nema dokaza o upisu na četvrti semestar, po nastavnom planu i programu bio je obavezan - naveo je Konaković. 

Svjedoci govore o tome kako se u Zagrebu zadržala prekratko

Dalje ističe da nije pronađen indeks sa Sveučilišta u Zagrebu. 

- Pronađena je ovjerena kopija u kojoj pišu ocjene, a pored ocjena nema pečat Sveučilišta. Nema uvida u nastavne planove i programe te fond sati predavanja iz Zagreba. Utvrdila je inspekcija i da je nezakonito obavljala poslove asistenta, imala je prosjek ocjena 7,38, potrebno je najmanje 8. Na pitanje poslušnom menadžmentu zašto, odgovorili su da ima još četvero sa prosjekom nižim od 8.  I još mnogo toga nedostaje. U narednom ćemo periodu ovu priču izvesti na čistac, do kraja. Svjedoci govore o tome kako se u Zagrebu zadržala prekratko da bi mogla odslušati predavanja, pohađati vježbe i položiti sve te ispite - najavio je predsjednik NiP-a. 

Kaže da je Izetbegović sama nešto slično izjavila.

- Suprug je istina izjavio nešto drugo, isti dan. Ja lično poznajem i ljude koji su gospođu Izebegović avionom prebacili iz Zagreba u Istanbul, znam i kad. Ako se potvrdi sve što se naslućuje, prva dama u Bošnjaka nema zvanje magistra, a samim tim ni doktorat nije validan. Ako se sve sumnje potvrde, važni su dokumenti falsifikat. I nije ovo priča o Sebiji Izetbegović. Ovo je priča o sistemu kojim upravlja Sebija Izetbegović.

Priča je o potčinjenim budžetskim galamdžijama koji životima brane sistem i napadaju brutalno sve one koji drugačije misle. Priča je o sistemu vrijednosti, izvrnutom. Priča je o bahatosti, ucjenama, prijetnjama. A posebno je priča o onima koji su se takvom sistemu hrabro suprotstavili. Ovo je priča o tome kako se ruši kula od karata zidana na takvim ucjenama i lažima. Lažima poput one Novalića kad je izjavio da je za Srebrenu malinu čuo iz medija, da mu je ime firme zvučalo “egzotično”.

Lažima poput onih Osmicinih o fakultetima koje je završio. Lažima poput one najteže, o reviziji presude protiv Srbije i izdaji našeg naroda. Po uputama savjetnika koji su kasnije unaprijeđeni. Ne pada ta kula satkana od laži sama. Pada zato sto se nekoliko grupica odlučilo suprostaviti i glasno o tome govoriti. Zato što su te grupice izdržale sve brutalne napade i pritiske - kaže tako Konaković. 

Urlikanje i režanje stotina botova

Kaže da su izdržli i pritiske korumpiranih tužilaca, režimskih medija i kupljenih novinara. 

- Urlikanje i režanje stotina botova koji napadaju porodice, djecu. Taj je režim satkan od laži pokušao zataškati ubistvo jednog mladog i nedužnog čovjeka. Taj je sistem tjerao dobre doktore iz bolnice jer nisu poslušni, taj je sistem odbijao da liječi našu djecu. Sistem koji prihvata samo slijepo poslušne, sa svim drugim se obračunava. Zato je ova borba protiv tog lažnog sistema pravi užitak, a pravi je kompliment činjenica da smo baš mi njegov najveći neprijatelj.

Vama koji savjetujete da ne pišemo i ne govorimo o njima, danas bi trebalo biti jasnije koliko je zapravo bilo važno da to radimo. Da sve to izvedemo na čistac i pokažemo da se borba isplati. A tek smo počeli - poručio je Elmedin Konaković. 

Više o temi Elmedin Konaković

NA VRH

Podijeli članak na