SLUŽBENA POSJETA SRBIJI

Gudeljević i Udovičić: Nedvosmislena spremnost za intenziviranje saradnje

Naglasili su da posebno pozitivnu ulogu ima Regionalni ured za mlade (RYCO) u povezivanju mladih iz regije

Ankica Gudeljević i Vanja Udovičić. Ministarstvo civilnih poslova BiH

A. K.

5.7.2021

Na poziv ministra omladine i sporta Republike Srbije Vanje Udovičića, ministrica Ankica Gudeljević je posjetila Republiku Srbiju.

Ministar Udovičić je ministrici Gudeljević izrazio dobrodošlicu i zahvalio na posjeti. Naglasio je da je poslije dužeg vremena neko iz ove oblasti u službenoj posjeti Srbiji čime ovaj susret ima i jaču snagu i poruku. Tokom razgovora upoznao je ministricu Gudeljević sa aktivnostima ministarstva i budućim atktivnostima te izrazio radost zbog buduće saradnje, saopćeno je iz Ministarstva civilnih psolova BiH.

Ministrica Gudeljević je zahvalila na pozivu i gostoprimstvu. Upoznala je ministra Udovičića sa aktivnostima velikog ministarstva sa brojnim i različitim oblastima na čijem je čelu. Izrazila je nedvosmislenu spremnost za intenziviranje saradnje kao i na razmjenu iskustva i znanja iz oblasti sporta i mladih.



Današnja posjeta. Ministarstvo civilnih poslova BiH

Kako je saopćeno, ministrica Gudeljević i ministar Udovičić su se složili da je potrebna mnogo jača saradnja posebno u oblasti mobilnosti mladih. Naglasili su da posebno pozitivnu ulogu ima Regionalni ured za mlade (RYCO) u povezivanju mladih iz regije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.