AVAZ TV

"Slobodan udarac": Trojko, umjesto što dernečiš po Bjelašnici, pokupi smeće i makni zmije!

Ako će alternativa kriminalu i destruktivnosti SDA biti dosad demonstrirani politički diletantizam i nesposobnost trojke, otišli smo u tri lijepe

Piše: A. J.

12.7.2021

U ovosedmičnom izdanju emisije "Slobodan udarac", analiziramo rezultate Vlade KS koju čine stranke trojke, te se osvrćemo na kolektivni odlazak ministara na "team building" na Bjelašnici u petak. 

- 9. jula, u trenutku kada su stotine građana Sarajeva, uključujući i mnogobrojne političke zvaničnike, među kojima je i potredsjednika crnogorske Vlade Dritana Abazovića, na putu za Potočare ispraćali tabute s posmrtnim ostacima žrtava srebreničkog genocida, minstri Vlade „šestorke“ imali su preča posla. S izuzetkom ministra Adnana Štete koga se poslalli da dočeka tabute kao predstavnik Vlade, ostali ministri kantonalne trojke ispalili su se usred radnog vremena na Bjelašnicu kako bi imali „team building“. 

Šta je taj „team building“ podrazumijevao mogli smo vidjeti na društvenim na kojima su kantonalni ministri kačili zajedničke fotografije na kojima se cerekaju od uha do uha, voze quadove, a čak se malo i "radilo", ako se radom može nazvati ona prezentacija koju im je premijer Forto držao o stanju u firmi ZOI...

Stoga, lideri, ministri, aktivisti trojke, krajnje je vrijeme da se uozbiljite i počnete nešto raditi te isporučite građanima barem neki minimalan pomak u Sarajevu. Jer ako će alternativa kriminalu i destruktivnosti SDA biti politički diletantizam i nesposobnost trojke, otišli smo u tri lijepe. 

Pogledajte video. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.