ŽAL ZBOG OSMICE

Radikalni SDA-ov internet-jurišnik prijeti državnom tužiocu Olegu Čavki

Mulahusić je poznat po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju SDA

Piše: M. Aščić

14.7.2021

Mulahusić i Mehmedagić. Arhiv

Radikalni SDA-ov internet-jurišnik Jasmin Mulahusić, koji se krije u Luksemburgu odakle godinama veliča rad uhapšenog Osmana Mehmedagića Osmice uputio je danas na društvenim mrežama ozbiljne prijetnje državnom tužiocu Olegu Čavki.

Ovaj internet-jurišnik rodom iz Zavidovića, s adresom prebivališta u Luksemburgu, poznat je po otvorenim napadima i montažama protiv brojnih političara, poput Elmedina Konakovića, Fahrudina Radončića, lidera NiP-a i SBB-a, do Predraga Kojovića, predsjednika Naše stranke, ali i brojnih drugih političara, ali i novinara.

Mulahusić je poznat po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju - SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, a otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima, među kojima se skoro svakodnevno nalazi ime i Senada Hadžifejzovića, ali i brojnih drugih novinara.


Poziva na smjenu Tadić

Ovaj Zavidovićki "muftija" ne može prežaliti hapšenje Mehmedagića zbog čega na društvenim mrežama poziva na smjenu glavna tužiteljice Gordane Tadić.


No danas je uputio ozbiljnu prijetnju tužiocu Čavki.


- Nemoguće je više se suzdržati teških kvalifikacija, ali ovo pseto mora biti adekvatno kvalifikovano. Velikim Bogom se kunemo da se izvući nećeš! Visoku cijenu izdaje države ćeš platiti smeće jedno korumpirano - napisao je Mulahusić koji u BiH ne smije ni ući zbog prijetnji raznim osobama u BiH.

Mulahusićeva prijetnja tužiocu Čavki na društvenoj mreži. Printscreen

On danima laže Facebook prijatelje da je na odmoru u BiH objavljujući montaže.


Osim što je poznat po ozbiljnim prijetnjama novinarima koji pišu protiv Osmice, bračnog para Izetbegović, Novalića i respiratorske mafije on je, također, odigrao i važnu ulogu u fabriciranoj aferi "Vrbovanje" koju su pokrenule paraobavještajne strukture u BiH.



Tvrdio da je vrbovan

Tada se tvrdilo da je Hrvatska obavještajna agencija SOA vrbovala vehabije iz BiH koji rade u Hrvatskoj i drugim zemljama EU da špijuniraju druge vehabije u BiH.

Ispostavilo se da od te priče nema ništa, a sve su glasnije bile špekulacije da su “vrbovani” ustvari bili instruirani od OSA-e, ili bar jednog dijela bh. obavještajne službe. Tada je radikalni Mulahusić, koji je hapšenjem Osmice ostao bez mentora i idola, tvrdio također da je vrbovan. No, na kraju od fabricirane afere nije bilo ništa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.