IZNENAĐENJE ZA ŠAMPIONA

Goraždani ponosni, organizirali svečani doček novom državnom prvaku Emiru Hastoru

Za maraton nikad ne možete biti spremni jer, vjerujte mi, od 35. do 42. kilometra da vas neko pita kako se zovete ne biste znali odgovoriti, kazao je Hastor

Al. B.

Jedan broj Goraždana okupio se popodne ispred Sportske dvorane "Mirsad Hurić" kako bi svečano dočekao novog državnog prvaka u maratonu, člana Atletskog kluba "Goražde" Emira Hastora

Doček je do posljednjeg momenta držan u tajnosti pa Hastor nije mogao sakriti radost i iznenađenje zbog ovakve reakcije sugrađana. Najveći uspjeh u karijeri posvetio je svom treneru Zaimu Šumanu, porodici, članovima Škole trčanja koju vodi i svim Goraždanima.

- Trka kao trka, 42 kilometra. Čast svakoj trci, ali maraton je maraton. Ako je atletika kraljica sportova, maraton je kralj. Za maraton nikad ne možete biti spremni jer, vjerujte mi, od 35. do 42. kilometra da vas neko pita kako se zovete ne biste znali odgovoriti - kazao je Hastor.

Podsjetimo,  danas je u Sarajevu održana manifestacija "Two Cities Marathon" u kojoj je učestvovalo više od 750 trkača iz Bosne i Hercegovine i još nekoliko zemalja. 

S vremenom 2:33,44 Hastor je pobjednik maratona u muškoj kategoriji, dok je u ženskoj konkurenciji najbolje vrijeme među takmičarima iz BiH imala Amela Trožić. S obzirom na to da je današnja trka ujedno prvenstvo Bosne i Hercegovine u maratonu, Hastor i Trožić su postali prvaci države.

Više o temi Emir Hastor

NA VRH

Podijeli članak na