SRBAC

Pandemija nije zaustavila privredni rast: Povećan budžet, gradi se 20 stanova za mlade bračne parove

Ove godine je planirano 7,8 miliona KM za razne kapitalne projekte putem grantova

Srbac: Realizacija razvojnih projekata. AVAZ

Piše: B. Grgić

22.7.2021

U Srpcu se neprestano povećava broj zaposlenih i realiziraju razvojni projekti, uprkos negativnim posljedicama izazvanim pandemijom koronavirusa.

Općinski budžet je povećan s osam na deset miliona KM, a ostvarena je dobra saradnja s privrednicima, poljoprivrednim proizvođačima, nevladinim i drugim organizacijama i građanima. Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević kaže da se postižu pozitivni rezultati zahvaljujući velikoj disciplini i štednji u lokalnoj upravi i javnim i drugim preduzećima.



Osigurana sredstva

- Pandemija nam je pričinila dosta problema, ali smo uspjeli smanjiti visinu zaduženosti, omogućiti suficit i osigurati sredstva za brojne projekte. Time smo učinili pozitivni iskorak u svakom smislu - rekao je načelnik Mlađan Dragosavljević.

Ove godine je planirano 7,8 miliona KM za razne kapitalne projekte putem grantova.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da se u skladu s akcionim planom u prošloj godini kontinuirano provodilo 20 projekata dok je pet odgođeno za naredni period.



Modernizirano je oko osam kilometara puteva

- Modernizirano je oko osam kilometara puteva, rekonstruiran vrbasko-savski nasip, izvršeno košenje, krčenje i mašinsko profiliranje nasipa i kanala, započeta rekonstrukcija cjevovoda od Prijebljega do Poveliča, izgrađen novi vodovod do Ćukala i Ilićana, opremljene osnovne škole, podržana izgradnja doma u Razboju Ljevčanskom, osigurani plastenici za 117 domaćinstava, omogućeno Perutnini Ptuj da dobije izvoznički broj i počne s plasmanom proizvoda u zemlje Evropske unije i druge značajne investicije - rekao je Miholjčić.

Ono po čemu se u Srpcu ponose je izgradnja stanova za mlade bračne parove, a emitiranjem četvrte emisije obveznica od 1,2 miliona KM osigurana su sredstva za izgradnju prve lamele od 20 stanova za mlade bračne parove u idućoj godini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.