REAKCIJA

Hasečić: Incka ćemo pamtiti i za života mu se moliti za zdravlje

Našim političarima poručujemo da omoguće provedbu ovog zakona, kazala je Bakira Hasečić

Bakira Hasečić. Agencije

Piše: Al. B.

23.7.2021

Iz Udruženja “Žena – žrtva rata” ranije su pisali visokom predstavniku Valentinu Incku (Inzko) i poručivali mu da mu nikad neće halaliti ako ne ispuni svoje obećanje i ne nametne zakon o zabrani negiranja genocida. Danas su članice ovog udruženja mnogo sretnije.

- Poslije ovog ćemo se moliti za zdravlje njega i njegove porodice. Preživjele žrtve i članovi porodica ubijenih su ipak vjerovali da gospodin Valentin Incko ne bi napustio BiH, a da ovo ne uradi. Sada ćemo ga, zbog ovog zakona, pamtiti u historiji, posebno Bošnjaka, kao najvećih stradalnika tokom agresije na BiH. Nikada mu to nećemo zaboraviti – kazala nam je predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata”, Bakira Hasečić.

Posebno je važno da izmjene Krivičnog zakona BiH što prije zažive u svakodnevnom životu, dodaje ona.

- Našim političarima poručujemo da omoguće provedbu ovog zakona. Posebno Tužilaštvu BiH želimo staviti do znanja da je potrebno formirati poseban tim koji će pratiti primjenu ovog zakona i procesuirati one koji ga krše. Mislim da će taj tim imati puno posla i da će raditi puno više od Odjela za ratne zločine koji je ove godine podnio samo par optužnica – ističe Hasečić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.