UPOZORILA NA GOVOR MRŽNJE

Latić-Hulusić se ponovo oglasila: Ako Panonika ne revidira pravilnik, ova priča će imati sudski epilog

Posjećamo da su joj na panonskim jezerima u Tuzli rekli da izađe iz vode jer se kupa u burkiniju koji je, kako kaže, bez problema koristila u najelitnijim hotelskim bazenima po svijetu

Piše: A. J.

26.7.2021

Latić-Hulusić: Porobić, Imamović i Grad Tuzla očito žele grad čist od "otojč vjernika". Arhiv

Bh. rediteljica Nejra Latić-Hulusić ponovo se oglasila na Facebooku nakon što je u ranijoj objavi navela da je doživjela neprijatnost na panonskim jezerima u Tuzli gdje joj je zabranjeno kupanje u burkiniju. 

Ona je, posjećamo, navela da joj je službenik "Panonike Tuzla" rekao da izađe iz vode jer se kupa u burkiniju sa pripadajućim pokrivalom za kosu koje je, kako kaže, bez problema koristila u najelitnijim hotelskim bazenima po svijetu. 

U novoj reakciji na Facebooku Latić-Hulusić je objavila i status Damira Porobića, za kojeg tvrdi da je sin direktora Panonike Tuzla.

Njen status prenosimo u cijelosti:

- Ovaj FB status sina Maida Porobića, direktora Panonika Tuzla BiH, napisan nakon katastrofalnog saopštenja Uprave vezanog za jučerašnji incident, čini mi se govori o tome o kakvoj higijeni govorimo kada pričamo o kupanju na javnom dobru u kostimima koji pokrivaju ruke, noge i glavu, a sastavom materijala i izgledom su i dozvoljeni na takmičenjima plivanja. Porobić, Imamović i Grad Tuzla očito žele grad čist od "otojč vjernika".

Što bi rekao Nermin Nikšić gestikulirajući na maramu, bradu i skraćene pantalone u svom slavnom govoru:

Hoćemo da živimo k'o braće i sestre, ali ne oni bradati s... s... sa kratkim pantalonama nego prave Bošnjaci, Srbi i Hrvati braća i sestre Bosne i Hercegovine, braća i sestre po domovini." (septembar 2016, predizborni skup SDP BiH u Kaknju)

Ukoliko hitno Grad Tuzla kao suosnivač, UO jezera i Maid Porobić kao direktor ne revidiraju pravilnik koji u ovom trenutku ne specifizira kvalitet materijala, a ne pokrivenost tijela (koja i za muškarce zabranjuje još jedan vjerski princip pokrivanja muškog tijela, a to je pokrivanje iznad pupka i ispod koljena), ova priča će imati sudski epilog, a po osnovu diskriminacije, te nakon ovih komentara i širenja govora mržnje prema nekoj vjerskoj skupini - napisala je Latić-Hulusić uz fotografiju statusa koji je objavio Damira Porobića.

Status Latić-Hulusić: Reagirala na objavu Damira Porobića. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.