KOMENTAR NA ODLUKU

Muriz Memić: Premještaj Tadićke dokaz da je pravosudna mafija i dalje jaka

Čudno je da baš u ovom trenutku kada se vode važni predmeti kao što je slučaj "Respiratori", predmet "Mehmedagić", "David Dragičevi" i predmet "Dženan Memić", donose ovu odluku, kaže Memić

B. Cerić

Muriz Memić: Čudno je da se Dalidi Burzić dva puta sudi, a niti jednom nije disciplinski kažnjena

Foto: Avaz


Vijest o odluci prvostepene disciplinske komisije VSTV-a da se Gordana Tadić premjesti sa pozicije glavne državne tužiteljice, iznenadila je Muriza Memića, oca rahmetli Dženana Memića koji već pet godina vodi pravnu borbu kako bi se pronašle i kaznile ubice njegovog sina. 

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH je na čelu s Gordanom Tadić podiglo optužnicu protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap, Hasana Dupovca, Josipa Barića i Muamera Ožegovića, zbog prikrivanja dokaza i počinitelja te fingiranja dokaza u slučaju "Dženan Memić". 

- Čudno mi je sve. Nije Gordana Tadić od jučer u Tužilaštvu BiH. Čudno je da baš u ovom trenutku kada se vode važni predmeti kao što je slučaj "Respiratori", predmet "Osman Mehmedagić", "David Dragičević" i predmet "Dženan Memić", da oni pokreću disciplinski postupak protiv Gordane Tadić koja je već dugo u Tužilaštvu. 

Ovo samo pokazuju koja je mafija u pravosuđu i ko rukovodi pravosuđem. Zatečen sam, tek sam saznao za ovu informaciju. Vidjet ćemo šta će biti, ona ima pravo na žalbu, ali čudno je da se Dalidi Burzić dva puta sudi, a niti jednom nije disciplinski kažnjena. Vidjet ćemo šta će se izdešavati. Ipak je pravosudna mafija još uvijek jaka - kazao je Muriz Memić.

NA VRH

Podijeli članak na