UMJESTO POLEMIKE

Kerberi režima, dva Avdića i Metiljević, na zadatku skrivanja ubica Dženana Memića

Zašto režimski kerberi Asim Metiljević, Senad Avdić i Avdo Avdić nepravosnažnu odluku VSTV-a pokušavaju predstaviti kao definitivno „odsjecanje glave“ Gordane Tadić, nije teško odgonetnuti

Asim Metiljević, Bakir Izetbegović i Senad Avdić. Avaz

Piše: Miralem Aščić

26.7.2021

Profesionalno propali i moralno pogubljeni režimski portal SB očekivano slavi premještaj Gordane Tadić sa pozicije glavne tužiteljice Tužilaštva BiH. Pritom drže lekciju „Avazu“ da tobože izbjegava objaviti da je „Tadić smjenjena“, a „Avaz“ je među prvima objavio vijest koristeći službenu formulaciju iz saopćenja VSTV-a da se Gordani Tadić izriče disciplinska mjera „premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine“.


Glavni cilj je upravo da se ne otkriju ubice

Zašto režimski kerberi Asim Metiljević i Senad Avdić nepravosnažnu odluku VSTV-a pokušavaju predstaviti kao definitivno „odsjecanje glave“ Gordane Tadić, nije teško odgonetnuti.

Dovoljno je pročitati reakcije uglednog advokata Ifeta Ferageta i Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića, koji eksplicitno tvrde da je uklanjanje Gordane Tadić pritisak na nju zbog rada na predmetima „Memić“ i „Dragičević“, te da je to dokaz da su pravosudna mafija i njeni politički pokrovitelji i dalje jaki.

A toj mafiji, koja ima otvorenu političku podršku vrha vladajućeg režima, glavni cilj je upravo da se ne otkriju ubice dvojice mladića iz Sarajeva i Banje Luke.

Kao što im je cilj i da se oslobode osumnjičeni u milionskoj aferi „Respiratori“, da se direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica zadrži na poziciji sa sumnjivom i po svemu sudeći krivotvorenom diplomom, da se Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, spasi od tužilačke istrage zbog velikog broja umrlih od covida na KCUS-u, odnosno da se ne istražuje njen sumnjivi magistarski studij u Zagrebu.


Faksimil saopćenja VSTV-a: "Avaz" je među prvima objavio vijest koristeći službenu formulaciju iz saopćenja VSTV-a da se Gordani Tadić izriče disciplinska mjera „premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužilaštva Bosne i Hercegovine“. Printscreen

E u tome je osnovna razlika između novinarskih prostitutki, dva Avdića, Avde i Senada i Asima Metiljevića, i novinarskih profesionalaca iz „Avaza“.

Posebna je priča megafon direktora OSA-e, Avdo Avdić, kojeg su i Feraget i Memić javno prozvali da učestvuje u ometanju istrage u slučaju „Memić“ i da sve radi da bi imena ubica mladog Dženana i njihovih političkih zaštitnika ostala neotkrivena.

I ptice na grani znaju za koga radi Avdo Avdić, ali u ozbiljnim pravosudnim krugovima i dalje se s nevjericom gleda na praksu da Avdić prvi objavljuje vijesti koje su po volji njegovih mentora u SDA, OSA-i i Sudu BiH, čak i prije nego o nekim odlukama ili presudama budu upoznate strane u postupku i njihovi advokati.

I oba Avdića, i Metiljević, imaju kompleks od „Avaza“, jer ustrajno ruši lažne konstrukcije njihovih mentora i opstaje na tržišti jer je glas naroda, glas obespravljenih i malih ljudi koji se bore protiv nakaradnog i korumpiranog sistema


Sama dostavila lažne papire iz Zagreba

Mi nismo šutjeli i nećemo šutjeti ni o slučajevima „Memić“ i „Dragičević“, ni o sumnjivim diplomama Osmice i Sebije, ni o lopovluku sa kupovinom spornih respiratora iz Kine, niti o svim drugim korupcijskim aferama u kojima umočene prste imaju perjanice režima i odani kadrovi vladajućeg bračnog para.

Još jednom, bitka da se obori Gordana Tadić je bitka svih bitaka za SDA. Mjesecima je vodi i najavljuje osobno lider SDA Bakir Izetbegović. Valja zaustaviti pravnu državu, ne samo na ubistvu Dženana Memića ili na respiratorskoj krađi, nego je treba zaustaviti i na zakonski zaprijećenoj 10-godišnjoj robiji za lažni postdiplomski magistarski studij Sebije Izetbegović i deset falsificiranih ispita.

Jer, obzirom da je sama dostavila lažne papire iz Zagreba, rijeć je o međudržavnoj nadležnosti i automatski to preuzima Tužilastvo BiH.

Zato porodica Izetbegović hoće novog Gorana Salihovića koji će pod tepih bacati pravi kriminal i istovremeno montirati najogavnije predizborne optužnice Bakirovim rivalima.

Nije nikakva tajna da imaju poslušnog Ranka Debevca, kao predsjednika Suda ili Tatjanu Kosović, kao sudiju za prethodni postupak, ali što bi se mučili da Sud neutrališe objektivne optužnice, kada mogu vratiti dominantni utjecaj na Tužilastvo BiH i praviti haos kao prije nekoliko godina.

Na kraju, pada glavna tužiteljica, a politički, obavještajno i medijski je slama višesatruki švercer diploma. Gdje to ima, osim u Bakirovom korumpiranom režimu?!


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.