SARAJEVO

Izetbegović primio delegaciju Saudijske Arabije koju predvodi ministar Al-Šeik

Konstatirano je da je u posljednjim godinama primjetan povećan broj turista iz Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini

Fena

Sa sastanka

Foto: Fena


Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas delegaciju Kraljevine Saudijske Arabije, koju je predvodio ministar za islamska pitanja, dawe i upute Kraljevine Saudijske Arabije Abdulatif bin Abdulaziz Al-Šeikh.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije dobri i prijateljski te da postoji obostrani interes da se takvi odnosi očuvaju i dalje unapređuju.

Ministar Al-Šeik je, prenoseći pozdrave saudijskog kralja Salmana bin Abdulaziza Al Sauda i princa Mohammeda bin Salmana, pohvalio napredak koji je Bosna i Hercegovina ostvarila u proteklom periodu. Posebno je istaknuo značaj pomirenja u Bosni i Hercegovini, kao i privredne potencijale i postojanje interesa među investitorima iz Kraljevine Saudijske Arabije za korištenje tih potencijala i razvijanje ekonomske saradnje, piše Fena.

Konstatirano je da je u posljednjim godinama primjetan povećan broj turista iz Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini te da postoje pretpostavke za daljnje unapređenje saradnje u oblasti turizma.

Izetbegović je zahvalio Kraljevini Saudijskoj Arabiji na podršci koju je u proteklom periodu pružala Bosni i Hercegovini i zamolio ministra Al-Šeika da prenese pozdrave i selame kralju Salmanu bin Abdulazizu Al-Saudu i princu Mohammedu bin Salmanu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

NA VRH

Podijeli članak na