ADVOKAT PORODICE MEMIĆ

Feraget: Mi dokaze imamo, ako budemo uporni, uspjet ćemo

Vjerujte da ne postoji ni jedan detalj, ni jedna indicija, ni jedan dokaz, koji bi im mogao biti opravdanje za ovo što su uradili porodici Memić, rekao je Feraget

Piše: S. Šantić

27.7.2021

Advokat porodice Memić, Ifet Feraget, obratio se večeras okupljenim građanima u Velikoj aleji na Ilidži, mjestu gdje je prije pet i po godina ubijen Dženan Memić.

- Vjerujte da ne postoji ni jedan detalj, ni jedna indicija, ni jedan dokaz, koji bi im mogao biti opravdanje za ovo što su uradili porodici Memić. Meni moja advokatska licenca ne znači ništa u ovakvoj državi kakva je trenutno BiH. Muriza molim da ne uzima pravdu u svoje ruke jer tada ja ne bih mogao ništa učiniti, ali ja znam da će Muriz istrajati da kraja - kazao je Feraget.

Vladavina prava je pravo Muriza Memića, naglasio je Feraget.

Sa večerašnjeg skupa. M. Haskić

- Oko pet miliona maraka su oni potrošili na zataškavanje ovog slučaja. Slučajevi se rješavaju shodno dokazima, a mi dokaze imamo. Ako mi budemo uporni, onda ćemo uspjeti. Samo uz podršku naroda, građana možemo uspjeti. Ja sam ovaj slučaj i slučaj Dragičević preuzeo prvenstveno jer nisam vjerovao da ovo neko može učiniti. Ako ovo ne istjeramo do kraja, za nekoliko godina ćemo imati novog Dženana Memića, novog Davida Dragičevića i nove afere koje konstantno potresaju ovu državu - istakao je Feraget.

Podsjećamo, večerašnji skup u Velikoj aleji na Ilidži organiziran je povodom oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su bili optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je februara 2016. godine stradao Dženan Memić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.