SAOPĆENJE

SDA Sarajevo: Smijeniti Ivanu Marić i Envera Kazaza iz kantonalnih ustanova

Nastupe Marić i Kazaza ocijenili su jednakim tome da u Njemačkoj javne ličnosti kritiziraju donošenje Zakona o negiranju Holokausta

Fu. M.

Ivana Marić i Enver Kazaz

Foto: Avaz


Kantonalni odbor SDA Sarajevo pozvao je na smjenu Ivane Marić i Envera Kazaza koji obnašaju funkcije u kantonalnim ustanovama, zbog, kako tvrde, napada na bivšeg visokog predstavnika Valentina Incka (Inzko).

- Posljednji sramni javni nastupi kadrova sarajevske "Trojke" Ivane Marić i Envera Kazaza u kojima su kritikovali dosadašnjeg visokog predstavnika Valentina Incka i donošenje Zakona o negiranju genocida, i umanjivali njegov značaj, predstavljaju njihov konačni moralni sunovrat, ali zahtijevaju i hitne sankcije - naveli su.

Nastupe Marić i Kazaza ocijenili su jednakim tome da u Njemačkoj javne ličnosti kritiziraju donošenje Zakona o negiranju Holokausta, ocjenjujući taj zakon populističkim.

- Pozivamo Fortinu i Konakovićevu Vladu da hitno smjene Ivanu Marić i Envera Kazaza sa mjesta članova nadzornih odbora u Kantonu Sarajevo, u Kamernom teatru 55 i TV SA, koja su im pripala kao nagrada za podršku njihovoj vladi. Nedopustivo je da se iz budžeta KS koji svojim radom pune i žrtve genocida finansiraju oni koji umanjuju značaj Zakona o negiranju genocida i relativiziraju njegovu važnost - navode iz KO SDA Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na