AVAZ NA LICU MJESTA

Evald Krnić iz Crne Gore pobjednik skokova na Bentbaši

Trinaest učesnika pokazalo svoje sposobnosti

Piše: A. O.

7.8.2021

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja u skokovima u vodu “Bentbaša Cliff Diving 2021” je Evald Krnić iz Crne Gore, Tuzi, koji je osvojio 60 bodova. Drugoplasirani takmičar je Dragan Milnović iz Užica sa 57 bodova, ali s jednom desetkom razlike koja je bila presudna, dok je treće mjesto osvojio Rade Šćepanović sa 57 bodova u obje serije iz Kolašina. 

Takmičenje se održalo danas na sarajevskoj Bentbaši i to sedmu godinu zaredom, u organizaciji Udruženja “SporTur” iz Sarajeva.

Ovaj događaj počeo je danas u 17 sati, a održavao se uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera.

Bentbaša, koja ujedno promovira grad Sarajevo postala je glavna atrakcija i poznata destinacija za mnoge sa avanturističkim duhom, koji se zanimaju za ovakvu vrstu sporta.

Takmičili su se takmičari iz gradova BiH, Mostara, Tuzle, Sarajeva.

Također, osim takmičara iz BiH, stigli su iz Srbije i Crne Gore.


“Bentbaša Cliff Diving 2021” - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Ovo takmičenje ocjenjivao je žiri koji je bio sastavljen od sudija: Adnan Džumhur iz Konjica koji je predsjednik žirija, te bodovne sudije Branko Bogićević iz Užica, Samir Zukanović iz Mostara, Faruk Solaković iz Prijepolja i Mersad Čuljević iz Sarajeva.

Događaj je počeo uz sevdalinku “Kad ja pođoh na Bentbašu”, te kasnije himnom Bosne i Hercegovine.

Ovaj događaj su osiguravali i pripadnici GSS-a.


Pravila za takmičare su takva da se skokovi izvode u dvije serije. Ocjene za takmičare su od 1 do 10 što će prosuditi žiri.

Današnji takmičari bili su: Sanel Duvnjak iz Zenice, Elvir Kovačević iz Konjica, Senad Durdžić iz Cazina, Bojan Vasić iz Novog Sada, Vedad Bašić iz Mostara, Dragan Milnović iz Užica, Mustafa Šarić iz Zenice, Marjan Milanović iz Kragujevca, Rade Šćepanović iz Kolašina, Sanjin Zejnilagić iz Sarajeva, Evald Krnić iz Tuzi, Danko Dangubić iz Konjica, te posljednji Goran Bojić iz Kragujevca.

Pogledajte šta su reporteri “Avaza” zabilježili.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.