POTVRĐENO

"Derventski vašar" od 25. do 30. avgusta

Nije korektno prema zakupcima ni posjetiocima plasirati takve informacije, navedeno je u saopćenju "Komunalca"

Tradicija neće biti prekinuta. AVAZ

Piše: N. Simić

20.8.2021

Iz preduzeća „Komunalac“ Derventa obratili su se javnosti povodom dezinformacija koje se iznose o neodržavanju predstojećeg 170. „Derventskog vašara“.

- Nakon plasiranih dezinformacija našem društvu obratio se veliki broj potencijalnih zakupaca lokacija na lokalitetu na kome će biti održan ovaj vašar kako bi provjerili njihovu tačnost. Naš zvaničan stav, u saradnji s Gradskom upravom Dervente, jeste da će najavljeni 170. „Derventski vašar“ biti održan. Vašar će tradicionalno biti održan u periodu od 25. do 30. avgusta, odnosno za vrijeme proslave vjerskog praznika za pravoslavne hrišćane Velike Gospojine, koji je slava hrama u Derventi - saopćeno je iz preduzeća.

„Derventski vašar“ će biti održan na lokaciji Sajmište u Derventi, na otvorenom, uz optimalno poštivanje preporučenih epidemioloških mjera.

- Veliki broj subjekata, od ugostitelja preko trgovaca do vlasnika radnji za zabavu, već je kontaktirao zaposlene u našem društvu koji su zaduženi za organizaciju u smislu najave njihovog dolaska i rezerviranja lokacija - navode u preduzeću.

Uprava „Komunalca“ smatra da nije korektno što su plasirane dezinformacije prema navedenim subjektima, ali i prema svim drugim posjetiocima, kojih ove godine očekuju u rekordno velikom broju.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.