OSVRT

Bakira u Sanskom Mostu dočekao poznati kradljivac glasova

Bolji poznavaoci prilika u ovom gradu znaju da bez Asima u SDA organizaciji ne može ništa proći, tako nije mogao proći ni ovaj skup

Asim Kamber (gleda s kim se fotografira Izetbegović) s osmijehom na licu na dočeku u Sanskom Mostu. Facebook profil Bakira Izetbegovića

Piše: E. T.

22.8.2021

Stidljivo, "da ne ukalja obraz predsjednika" (ako ga uopće više ima), na dočeku Bakira Izetbegovića u Sanskom Mostu pojavio se i Asim Kamber, glavna perjanica Stranke demokratske akcije u Krajini. 

Asim Kamber (gleda s kim se fotografira Izetbegović) s osmijehom na licu na dočeku u Sanskom Mostu. Facebook profil Bakira Izetbegovića

Nije mogao izdržati Asim da ne dočeka predsjednika Izetbegovića pa je došao na tribinu u Sanskom Mostu, posljednjem bastionu SDA u Krajini. Iako ga nema u prvom planu na brojnim fotografijama na predsjednikovom profilu, na nekoliko njih se vidi kako se iza leđa smješka. 

Na jednoj je oborio glavu.


Kako su krali glasove

Bolji poznavaoci prilika u ovom gradu znaju da bez Asima u SDA organizaciji ne može ništa proći, tako nije mogao proći ni ovaj skup.

To onda dalje znači da je na čelu organizacionog odbora za doček predsjednika stranke učestvovao i kradljivac glasova Asim Kamber. Glavom i bradom.

Podsjetimo, lani je po nalogu Tužilaštva BiH Kamber uhapšen zbog sumnje u krađu glasova nakon prijave Muhameda Zekotića, nekada njegovog najbližeg saradnika koji ga je i prijavio te tužiocima dostavio dokaze. 

Zekotić je još 2018. godine do u detalje ispričao kako su po nalogu Asima Kambera krali glasove i tako brutalno oštetili druge kandidate na izborima. 

To možete pročitati OVDJE.

Kamber i Zekotić: Kako su krali glasove. Avaz

Tada je reagirala i Ketlin Kavalek, šefica misije OSCE-a u BiH.

- Misija poziva nadležna tijela, uključujući Centralnu izbornu komisiju i tijela za provođenje zakona širom zemlje, da budu proaktivna u rješavanju pritužbi i istrazi sumnjivih izbornih kaznenih djela. Misija poziva vodstvo političkih stranaka da provode politike kako bi spriječile bilo kakvu izbornu prevaru u svojim redovima - izjavila je Kavalek.


Kamber više nije za prvog reda: Preko desnog ramena Izetbegovića vidi se Kamber dok gleda u pod. Facebook profil Bakira Izetbegovića

Važno je biti Asim

Međutim, šta god radili asimi, izgleda da to Bakiru nije problem. Bitno je da se zoveš Asim. Kao da je Izetbegović slab na to ime. Jedan je glavni akter istoimene afere "Asim", pa je isti taj odbio dati PIN u drugoj aferi "Respiratori", u kojoj su optuženi i premijer Fadil Novalić (SDA), Fikret Hodžić iz Srebrenice i Fahrudin Solak, kadar SDA i tako dalje.

Drugi Asim, Kamber, dokazano je, učestvovao je u brutalnoj krađi glasova na izborima 2018. godine, kako bi odmogao političkim oponentima SDA. 

I ništa, "izio vuk magarca". Važno je biti Asim. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.