REAKCIJE

Magazinović: Dodik i opozicija u RS-u trebaju se zagrliti i vratiti zajedno u institucije

Hiljadama se broje građani koji krajem septembra, nakon isteka odluke o privremenom finansiranju, neće dobiti plaće, upozorio je Magazinović

Piše: A. J.

1.9.2021

Magazinović: Počela je izborna kampanja. Screenshot

Zastupnik u Parlamentu BiH Saša Magazinović obratio se danas medijima nakon sastanka kojeg je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Denis Zvizdić održao s članovima Kolegija i predsjedavajućim klubova.

Magazinović je rekao da postoji problem koji otežava situaciju jer opozicija iz RS čeka da Milorad Dodik napravi grešku, a istovremeno predsjednik SNSD-a čeka da opozicija napravi grešku.

- I jedni i drugi su u iščekivanju da one sa suprotne strane proglase izdajnicima. To je najveći strah koji postoji i razlog zašto se i danas nisu odazvali na ovaj sastanak. I pored stvarnih problema imamo već započetu kampanju u RS između ova dva bloka čiji smo svi zajedno taoci – rekao je Magazinović.

Dodao je da ima osjećaj da bi i jedni i drugi rado napravili korak nazad, ali se nalaze u međusobnoj blokadi.

- To znači samo jedno, da se opozicija i Dodik trebaju zagrliti i vratiti zajedno u institucije jer ni jedni ni drugi to neće učiniti sami. Koliko su raspoloženi za grljenje ne zna. Što se tiče ekonomskog aspekta, hiljadama se broje građani, i iz RS, koji krajem, septembra nakon isteka odluke o privremenom finansiranju, i neće dobiti plaće. Ko će isplaćivati te plate ja to ne znam, ali će trebati objasniti ljudima zašto oni i njihove porodice ne mogu živjeti od svog rada – rekao je Magazinović.

Ponovio je i da su na čekanju brojne ratifikacije.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.