EMOTIVNO OBRAĆANJE

Asad ef. Fočo pozvao na skup za Dženana Memića: Nemojte da vaša hrabrost ostane samo na stisku ruke našim Murizu i Arijani

Jeste li spremni prolaziti kroz sve ovo kao i porodica Memić u posljednjih pet i po godina, poručio je efendija Fočo

Asad ef. Fočo i Dženan Memić. Avaz

Piše: Fu. M.

6.9.2021

Asad ef. Fočo obratio se večeras putem Facebook grupe „Pravda za Dženana Memića“ pozivajući građane BiH da se u što većem broju odazovu skupu za Dženana Memića zakazanom za predstojeću subotu u Sarajevu.

- Dženana je ubijen u miru, a ubice su na slobodi. Ubijanje Dženana i njegove porodice traje pert i po godina. Naši šehidi nisu svoje živorte dali da bi mi živjeli u korumpiranom društvu. Hoćemo li dozvoliti da njihova krv bude uzaludna? Ubijamo li domovinu ako dopuštamo da njen narod bude kažnjen a mi nijemi– istako je efendija Fočo.

Naglasio je da našem narodu treba, kako je kazao, petlja da se isprave nepravde koje su našem narodu učinjene“.

- Jeste li spremni prolaziti kroz sve ovo kao i porodica Memić u posljednjih pet i po godina. Jeste li spremni čuti kako je jedno službeno lice reklo drugom službenom licu „pustite ga neka krklja ionako ne može preživjeti više od sedam dana“. Jeste li spremni da vam policijski službenik nudi da prihvatite da naplatite odštetu, a da priznate da je učinjena saobraćajna nesreća. Kolika je cijena za bol za gubitak svoga djeteta – pita se efendija Fočo.


Istakao je da otac ubijenog Dženana, Muriz Memić tokom posljednjih pet i po godina ni u jednom trenutku nije pokleknuo.

- Muriz Memić nije poklekao, poslušao je svog Gospodara i nije odustao. Muriz Memić saburi na razne besposličare koji smatraju da on treba reći ime ubice svoga djeteta i tako skrenuti niz stranputicu. Nemojte da vaša hrabrost ostane samo na stisku ruke našim Murizu i Arijani. Neka se vaša hrabrost pokaže i na predstojećim protestima u subotu – poručio je između ostalog efendija Fočo.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.