KOMENTAR NOVINARA AVAZA

Hadžović o puštanju Mulahusića: Šta očekivati kada Debevec sjedi s Osmicom dok se protiv njega vode procesi na Sudu BiH

Našom državom vlada stranka koja legitimnim sredstvom političke borbe i komunikacije smatra aktivirati kojekakve sumnjive tipove po Luksemburgu, sumnjičene i za veze s terorizmom

Danijal Hadžović: Crtaju mete na čelo svakome ko na bilo koji način kritikuje i stoji na putu SDA i Bakira Izetbegovića. Avaz

Piše: E. T.

7.9.2021

Danijal Hadžović, novinar "Dnevnog avaza", komentirao je odluku sutkinje Suda BiH Tatjane Kosović, da pusti na slobodu radikalnog jurišnika SDA Jasmina Mulahusića. 

Inače, Hadžović je na stalnom nišanu Mulahusića i njegovih bolesnih montaža.

- Od Suda čiji predsjednik, Ranko Debevec, sastanči s direktorom OSA-e, Osmanom Mehmedagićem Osmicom, u trenutku kada se protiv te iste osobe vode procesi na tom istom sudu, ovakva odluka je potpuno očekivana, iako smo u ovom slučaju kao osnov za određivanje pritvora imali i „mogućnost bjekstva“ s obzirom da Mulahusić živi u Luksemburgu - kaže Hadžović. 

Dodaje da on ne žali što je Mulahusić pušten da se brani sa slobode jer je glavni problem nešto sasvim drugo.  

- Ne žalim, jer ne mislim da je on u ovoj priči najbitniji ili čak uopće bitan, ma koliko da ljudi svakodnevno doživljavaju divljačke napade i uvrede od dotičnog. Glavni problem je što informacije kojima raspolaže jasno daju do znanja da svoje izvore i upute ima direktno od vrha SDA i institucija koje ova stranka kontroliše. Dakle, našom državom vlada stranka koja legitimnim sredstvom političke borbe i komunikacije smatra aktivirati kojekakve sumnjive tipove po Luksemburgu, sumnjičene i za veze s terorizmom, da bestijalno vrijeđaju, prijete, prave montaže, lažu i crtaju mete na čelo svakome ko na bilo koji način kritikuje i stoji na putu SDA i njenom lideru Bakiru Izetbegoviću.

A šta nam to onda govori o moralnom, civilizacijskog i političkom karakteru ove stranke, ako organizacije koje koriste takve metode uopšte možemo smatrati strankama, a ne mafijaškim organizacijama - pogađa u sridu Danijal Hadžović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.