IMA LI ODGOVORA

Konaković pitao Sabinu Sarajliju: Šta je sa epilogom zastrašujuće priče u kojoj su policajci ostavljeni bez posla jer su zabilježili razgovore narko-mafije koji kompromituju Osmana Mehmedagića?

Kakvi su rezultati Kantonalnog tužilastva u istragama koje se tiču narko-mafije, pitao je Konaković

Konaković pitao tužiteljicu: Šta je sa inspektorima koji su zabilježili razgovore vođa narko - mafije koji komprimitiraju Osmicu. Avaz

L. K. P.

7.9.2021

Izvještaj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo nalazi se na dnevnom redu sjednice Skupštine Kantona Sarajevo. Izvještaj je formalno podnijela Sabina Sarajlija, a potom su uslijedila pitanja. Pitanja je prvo postavio zastupnik NiP-a Elmedin Konaković

- Nekoliko smo godina čekali epilog zastašujuće priče, nije ga bilo 2019. ni 2020. Riječ je o slučaju na kojem su inspektori zabilježili razgovore vođa narko - mafije koji kompromitiraju direktora OSA BiH Osmana Mehemdagića. Nakon tih informacija komesar Halilović je te momke ostavio bez posla, a nakon što ih je direktor Mehmedagić ciljano ostavio bez sigurnosnih dozvola - kazao je Konaković.


Brojna pitanja za Sabinu Sarajliju. Avaz

Htio je znati i rezultate Kantonalnog tužilastva u istragama koje se tiču narko-mafije.

- Da li ste upoznati sa predmetom Kapidžić, koji je doživio sudski epilog, a prema informacijama porodice napravljeno je nekoliko velikih propusta? Da li je tačno da nije vještačeno vozilo? Da li je istina da je optuženik, koji je navodno počinio samoubistvo, dva puta sebi pucao u glavu? Dakle jednom, pa drugi put - dodao je Konaković.

Na kraju je htio znati dešava li se išta ozbiljno u Tužilaštvu što se tiče javne uprave.

- Lično sam vam slao potpisane krivične prijave. Nikada nisam vidio epilog skoro nijedne. Da li vam ured šalje takve prijave i šta je sa prijavama koje smo vam mi službeno slali - pitao je Konaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.