SKUPŠTINA KS

Sabina Sarajlija o presretnutim razgovorima narko-dilera koji kompromitiraju Osmicu: Nisam upoznata

Komesar Halilović je te momke ostavio bez posla, a nakon što ih je direktor Mehmedagić ciljano ostavio bez sigurnosnih dozvola, kazao je Konaković

Sabina Sarajlija. Avaz

Piše: E. M.

7.9.2021

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković postavio je večeras na sjednici Skupštine KS nekoliko pitanja glavnoj tužiteljici KS Sabini Sarajliji, a jedno se odnosilo i na presretnute razgovore narko-dilera u kojima se kompromituje i direktor OSA BiH Osman Mehmedagić.

- Nekoliko smo godina čekali epilog zastašujuće priče, nije ga bilo 2019. ni 2020. Riječ je o slučaju na kojem su inspektori zabilježili razgovore vođa narko-mafije koji kompromitiraju direktora OSA BiH Osmana Mehemdagića. Nakon tih informacija komesar Halilović je te momke ostavio bez posla, a nakon što ih je direktor Mehmedagić ciljano ostavio bez sigurnosnih dozvola – upitao je na početku Konaković.

Sarajlija je odgovorila da nije upoznata sa predmetom.

- Ostavljam rezervu moram provjeriti, ali ne znam uopšte da ima taj predmet formiran - rekla je Sarajlija odgovarajući na pitanje oko policajaca koji su ostavljeni bez posla jer su presreli – odgovorila je Sarajlija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.