IMUNIZACIJA U ZDK

"Avaz" na licu mjesta: Zeničani od ranih sati u redovima za vakcinu Pfizer

I prošle subote su zabilježene velike gužve za vakcinaciju, a razlog je sasvim sigurno i taj što je u obavještenju i pozivu za današnju vakcinaciju navedeno da je stigla i određena količina Pfizer vakcina

N. Smajović

Imunizacija u Zenici

Foto: N. Smajović


Zeničani su ovog jutra u redovima čekali na vakcinaciju ispred JU "Dom zdravlja", javlja reporter "Avaza" s lica mjesta. 

 • Redovi od 6 sati

  Redovi od 6 sati

  Foto: N. Smajović


Nekoliko stotina ljudi je već od 6 sati počelo formirati redove, čekajući na vakcinaciju koja se danas odvija bez najave i trajat će sve do 20 sati večeras.

 • Velike gužve za vakcinaciju

  Velike gužve za vakcinaciju

  Foto: N. Smajović


I prošle subote su zabilježene velike gužve za vakcinaciju, a razlog je sasvim sigurno i taj što je u obavještenju i pozivu za današnju vakcinaciju navedeno da je stigla i određena količina Pfizer vakcina.

 • Građani čekaju prijeko potrebne vakcine

  Građani čekaju prijeko potrebne vakcine

  Foto: N. Smajović


Razlog da čekaju zbog Pfizer vakcina od ranih jutarnjih sati naveli su i građani s kojima smo razgovarali, a pored ove vakcine apliciraju se i Astra Zeneca i Sinopharm cjepiva. 

Nakon ove vikend vakcinacije bez najave, Zeničani će vakcinaciju nastaviti i u redovnim terminima, u Domu zdravlja i ambulantama porodične medicine.

NA VRH

Podijeli članak na