SRBIJA

Dodik u Beogradu: Mi nismo bosanski Srbi, nego samo Srbi

Mi imamo svoju republiku, ali naša otadžbina je Srbija, kaže Milorad Dodik

A. Ka.

15.9.2021

Milorad Dodik u Beogradu. Kurir.rs

Na ceremoniji na Savskom trgu građanima se obratio i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. Ponovio je ono što godinama priča.

On je rekao da je ponosan na činjenicu da je RS donijela zajedno sa Srbijom Zakon o zaštiti ćirilice.

- Srbin ne može da živi bez slobode, i zato smo različiti od drugih, ako smo različiti. Mi nismo Bosanci, kako nas zovete ovdje, ja sam Srbin, i ništa me ne određuje sa tim Bosanac. Mi nismo bosanski Srbi, nego samo Srbi, sa našim identitetom, mi imamo svoju republiku, ali naša otadžbina je Srbija - tako kaže Milorad Dodik.

On je istakao da su Srbi uvijek stali da brane slobodu pred najvišim silama, te da su prolazili golgote, ali nisu dali ono što su njihovi geni, a to je sloboda.

- Srbin ne može da živi bez slobode, kao ni bez jedinstva - naveo je Dodik.

On je naveo da je Republika Srpska ponosna na činjenicu da je NSRS danas usvojila Zakon o zaštiti ćirilice istovremeno kada i Skupština Srbije, što je dio zajedničkih napora i jedinstva.

- Vjerujem da je to prvi u nizu onih koji ćemo usvojiti zajedno - naveo je Dodik, dodajući da vodstvo predsjednika Srbije Aleksandra Vučića svake godine proizvodi moćnu manifestaciju srpskog jedinstva i da su Srbi iz bh. entiteta ponosni na to.

Dodik je ponovo zamolio građane Srbije da Srbe iz Republike Srpske ne zovu Bosancima, navodeći da oni to ne vole.

- Ja sam Srbin, pravoslavac, govorim srpski, pišem ćirilicom, moja krsna slava je Đurđevdan i ništa me ne identifikuje po ničemu sa tom riječju Bosanac. Zamolio bih vas, samo kažite jednostavno da smo mi Srbi, nismo bosanski Srbi, kao što oni u Hrvatskoj nisu hrvatski Srbi , nego jednostavno Srbi sa našim identitetom koji gradimo kroz vijekove - rekao je, između ostalog, Milorad Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.