VREMENSKA PROGNOZA

Nigdje bez kišobrana: Danas u BiH kiša, pljuskovi i grmljavina

Povećana naoblaka i padavine, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja

N. Aj.

Očekuje se slab vjetar promjenljivog smjera

Foto: Arhiv


Danas se u Bosni i Hercegovini, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša je moguća u većini područja. U ostatku dana lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Hercegovine, zapadne i jugoistočne Bosne. 

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 20 do 26 stepeni.

U Sarajevu uglavnom pretežno oblačno vrijeme. Kiša i pljuskovi se očekuju u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura oko 14, dnevna oko 18 stepeni.

Slično kao i proteklog dana, biometeorološke prilike su lošije. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, sa obzirom na to da će se osjet hladnoće malo pojačati usljed većeg sadržaja vlage u zraku, izraženije tokom jutarnjih sati. Povećana naoblaka i padavine, kod meteoropata i hroničnih bolesnika će uzrokovati reakcije u vidu reumatskih bolova, glavobolje, iscrpljenosti, promjene raspoloženja. Poželjno je reducirati aktivnosti.

Više o temi Vremenska prognoza

VREMENSKA PROGNOZA
Danas u BiH oblačno vrijeme s kišom i grmljavinom
VREMENSKA PROGNOZA
Danas u BiH sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost
NA VRH

Podijeli članak na