DIJAGNOZA I TERAPIJA

Ogorčeni Mijatović: Srbi, Bošnjaci i Hrvati su ugroženi samo od svojih lidera

Ponovit ću po stoti put, bit će nam bolje kada budemo bolji ljudi, ali isto tako bit će nam bolje kada shvatimo svoje greške, a ne samo da ukazujemo na tuđe, napisao je Mijatović

Ad. A.

Mijatović: Među svim narodima je bilo zločinaca

Foto: Avaz


Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović na Facebook profilu u svom stilu osvrnuo se na trenutno stanje u bh. društvu, te je uspostavio dijagnozu i „prepisao“ terapiju za rješenje političke krize.

Njegov stastus prenosimo u cijelosti:

Dugo se libim da napišem ove riječi, znam da će mnogima zasmetati, ali šta god pomislili o njima ali i meni shvatite da sam od rijetkih koji nema koristi od politike, koji sve ovo radi za svoju zemlju i za mir i neko ko je davno napravio karijeru i bio na pozicijama za koje se svi ubijaju i spremni su da vas lažu cio život za još jedan njihov mandat, započeo je Mijatović te nastavio:

-Ponovit ću po stoti put, bit će nam bolje kada budemo bolji ljudi, ali isto tako bit će nam bolje kada shvatimo svoje greške, a ne samo da ukazujemo na tuđe.

Rat:

-Iako ga mrzim, samo par riječi. Nisu samo Srbi zločinci, bilo je zločinaca kod svih naroda. Nisu samo Bošnjaci žrtve, bilo je žrtava kod svih naroda. Nisu Hrvati amnestirani od ovog svega, bilo je među njima i žrtava i zločinaca.

Kome ovo nije jasno, on je idiot, a ko ovo zloupotrebljava je zlonamjeran i prema sebi i ovoj zemlji, toliko od mene o ratu, poručuje Miiajtović.

Banja Luka-Ugroženi Srbi

-U Banjoj Luci živi preko 90 posto Srba, zbog te ugroženosti donijeli smo zakon o ćirilici, gradonačelnik i član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske se na dnevnoj bazi takmiče u posjetama crkvama i Beogradu, vikendom, jedan subotom, jedan nedjeljom pjevaju sa Bajom Malim Knindžom, redovno jednom nedjeljno se mora posjetiti neko mjesto stradanja iz rata, i bar tri puta nedjeljno optužiti jedne druge za izdaju srpskih interesa.

Zajedno rade na legalizaciji četničkog pokreta kao oslobodilačkog, te brzo očekujem da se Jasenovac proglasi partizanskim logorom po njihovoj logici.

-Na ulicama se prodaju majice Karadžića i Mladića umesto Beneša ili Ante Josipovića, ali to je zbog ugoženosti Srba.

-Tajkuni i dalje pustoše javne finansije samo su sada podijeljeni jedni su Miloradovi jedni Draškovi.

-I sve ovo rade zbog ugroženosti Srba i brane nas od strašnog napada na nekoga.

U pauzi od ovog odbrambenog rata jedan je u Budvi sa Kijom Kockar, a drugi Severinu angažuje na novoj televiziji.

Dijagnoza:

-Šizofrenije u nedostatku političkog i društvenog kapaciteta.

Terapija:

-Srbi nisu ugoženi od nikoga sem svojih lidera, ćirilica je opstala vijekovima, ali ne što su je branili zakonom, ne treba nam preraspodjela tajkuna već sistem, pravo, zakonitost, ne trebaju nam Baja Mali Knindža, Kija Kockar i Severina, imala je Banja Luka Jadranku Stojaković!

Sarajevo-Ugroženi Bošnjaci

U Sarajevu živi preko 90 posto Bošnjaka, zbog te ugroženosti sve table ulica su zelene boje, pola grada se pozdravlja sa Selam “isto kao i prije rata”, a Mustafa Busuladžić je ok, a ako ne ideš redovno u džamiju teško da možeš do pozicije kako u politici tako i u društvu.

-Bošnjaci su ugoženi širom Sarajeva zato se BiH grčevito brani od Čaršije do Marijin dvora.

To što nema vode u 21. veku i zato što se voze tramvaji stari 60 godina i zato što se zimi ne može disati od smoga nisu krivi ugoženi Bošnjaci već “fašisti sa brda”, jer ovi ugoženi Bošnjaci su krali koliko su mogli ovih 25 godina ali nisu stigli ništa da urade jer su ih omeli ovi isti fašisti.

  • Faksimil statusa Vojina Mijatovića

    Faksimil statusa Vojina Mijatovića

    Foto: Screenshot


-Spomenik na Kazanima se pravi ko Skadar na Bojani, ali to je zato jer se ne stiže od borbe zbog ugoženosti Bošnjaka u Sarajevu.

I ne treba Bogić Bogićević biti gradonačelnik Sarajeva ipak je on Vlah, a Bošnjaci su ugroženi u Sarajevu.

I ne treba ni KK Bosna, ne treba ni Bjelašnica, ne treba ništa oživjeti od simbola Sarajeva treba još koju džamiju sagraditi malo ih je, i ne treba biti pive u pola centra Sarajeva ima je doboljno u Istočnom Sarajevu.

-I da se razumijemo, nisu krivi ugoženi Bošnjaci za sve ovo što ima i nema, za sve pokradene milione od kraja rata do danas krivi su fašisti sa brda.

Dijagnoza:

PTSP u nedostatku političkog i društvenog kapaciteta

Terapija:

Bošnjaci nisu ugroženi u Sarajevu sem od svojih lidera, Bošnjaci su većinski narod u BiH i moraju izaći iz uloge žrtve, Sarajevo jeste bilo u opsadi i doživjelo strašnu agresiju ali danas je glavni grad cijele BiH, a ne Republike Sarajevo, treba nam KK Bosna i Bjelašnica kao svjetski ski centar, a ne još koja džamija, ne treba nam Mustafa Busuladžić, imalo je Sarajevo Davorina Popovića.

Mostar - Ugroženi Hrvati

Zbog ugroženosti Hrvata u Mostaru, i dalje je Mostar grad slučaj na dvije obale, još uvijek ustaški poglavari krase svojim imenima prelijepe ulice Mostara.

-Zbog ugoženosti Hrvata u “stolnom” gradu Hrvata kako ga naziva prvi među Hrvatima, Srbi nisu konstitutivni, a i da jesu ima ih par stotina, zbog ugroženosti Hrvata mijenja se tok rijeke da ljepše bude na imanju prvom među jednakima, zbog ugroženosti Hrvata ono malo što ih ima su na ključnim pozicijama u državi, ono malo što ih ima kontrolišu pola Zagreba, primorja i carinu, poreze i igre na sreću od rata do danas.

-Zbog ugroženosti Hrvata Mostarci se i danas gledaju preko Neretve, a ponajviše ih se sa svojom djecom gleda preko Skype-a širom sveta.

-Zbog ugoženosti Hrvata je propao Aluminijum a prvi među jednakima je morao napraviti grb radi opstojnosti nacije.

Dijagnoza:

Autizam u nedostatku političkog i društvenig kapaciteta

Terapija:

-Hrvati nisu ugroženi sem od svojih lidera, Hrvati drže ključne pozicije u ovoj državi i kontrolišu gotovo sve procese, Hrvati u istom tempu napuštaju BiH bez obzira ko je član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, Mostar je i dalje podijeljen ne zato što se ljudi mrze već što tako lakše idu tenderi, grb prvog među jednakima ne može sakriti smrad sa Ugarka.

Zaključak:

Živim za svoju porodicu, prijatelje, za svoju Banju Luku, svoje Sarajevo i svoj Mostar kao i za svako mjesto i svakog čoveka u ovoj zemlji.

-Nismo mi ugoženi od nas samih već od njih, puno je problema i dijagnoza sa svih strana ali ih samo zajednički možemo riješiti.  Možete se ljutiti i prozivati me, ali je ove sve istina i to samo mali dio iste, ali je zajednička i zajedno je možemo prevazići ukoliko želimo, poručuje Mijatović.

NA VRH

Podijeli članak na