NAKON UTAKMICE

MUP HNK o napadu na sudiju Sabriju Topalovića: Huligani su pobjegli u Golfu

Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica

Presretnuto vozilo u kojem je bio Topalović. Avaz

Piše: Ad. A.

22.9.2021

Nakon što je u tunelu Lendava između Jablanice i Konjica, sinoć nakon utakmice Velež - Borac, zapaljen je automobil u kojem se vozio sudija Sabrija Topalović, ova informacija je zvanično potvrđena iz MUP-a HNK

-U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne povrede zadobila je osoba A.A. kojoj je ljekarska pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf - rečeno je za portal „Avaza“ u Operativnom centru MUP-a HNK.

S Topalovićem su u automobilu bili i pomoćnik Admirom Šehović i supervizor suđenja Adnan Alispahić koji je zadobio povrede.


Mercedes u kojem je Topalović napustio stadion. Avaz

Topalović čijim odlukama na utakmici nisu bili zadovoljni navijači Veleža stadion je napustio u sivom Mercedesu Karavan, koji su napadači zasutavili i fizički napali osobe koje su bile unutra.Vozilo u potpunosti izgorjelo. Avaz

Automobil je u potpunosti izgorio.

Kako saznajemo pripadnici MUP-a HNK imaju indicije ko je je učestvovao u napadu te se očekuje da tokom dana budu privedeni.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.