NAREDNE ČETIRI GODINE

Kortni Čab je nova direktorica Misije USAID-a u BiH

Raduje me što ću pridružujem Misiji USAID-a ovdje u Bosni i Hercegovini, prekrasnoj zemlji s bogatim kulturnim naslijeđem i sjajnim prirodnim resursima, kazala je Čab

N. Aj.

22.9.2021

Kortni Čab, direktorica Misije USAID-a u BiH. USAID

Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) sa zadovoljstvom najavljuje stupanje na dužnost novoimenovane direktorice Misije USAID-a u Bosni i Hercegovini Kortni Čab (Courtney Chubb).

- Raduje me što ću pridružujem Misiji USAID-a ovdje u Bosni i Hercegovini, prekrasnoj zemlji s bogatim kulturnim naslijeđem i sjajnim prirodnim resursima. Tokom sljedeće četiri godine USAID će, pod mojim vodstvom, nastaviti raditi zajedno s građanima BiH na postizanju prosperitetnije, sigurnije i inkluzivnije BiH - naglasila je Čab prilikom preuzimanja dužnosti.

Prije dolaska u BiH, Kortni Čab je bila zamjenica direktora Misije USAID-a Zapadne obale/Gaze, a prije toga direktorica Centra za službenike u diplomatiji u Uredu za ljudske potencijale i upravljanje talentima u sjedištu USAID-a u Vašingtonu.

U toj je ulozi nadgledala politike i rad Agencije koja podržava karijeru više od 1.700 diplomatskih službenika. Također je radila kao izvršna direktorica u misijama USAID-a na Tajlandu, u Rusiji i Meksiku, vodeći multikulturalne upravljačke timove, uključujući IT, ljudske resurse, budžete, logistiku i nabavku. 

Svoju karijeru u USAID-u Čab je započela kao programski oficir u USAID-u u Kolumbiji, za vrijeme brzog i masovnog širenja pomoći SAD toj zemlji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.