POJAŠNJENJA

BHRT se oglasio saopćenjem o prekidu prijenosa govora Željka Komšića u Skupštini UN-a

Svim gledateljima koji su u emisiji BHT 1 Uživo ostali uskraćeni za prijenos cijelog obraćanja, dugujemo izvinjenje, navode u saopćenju iz BHRT-a

Fu. M.

BHRT o prekidu prijenosa Komšićevog obraćanja

Foto: Avaz


Nakon što je govor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića tokom Generalne skupštine UN-a prekinut tokom prijenosa na BHRT-u, reagirali su iz ove televizijske kuće.

Kako navode, prijenos na BHRT-u je prekinut zbog tehničke greške.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- BHRT želi ovom prilikom pojasniti javnosti zbog čega je došlo do greške u realizaciji i prekida govora predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića na Generalnoj skupštini UN-a.

Planirano je da govor predsjedavajućeg Komšića bude emitiran u okviru emisije BHT1 uživo.

U realiziranju prijenosa preuziman je signal direktnog kanala agencije Associated press (AP), ali je nakon nekoliko minuta govor predsjedavajućeg Komšića prebačen na drugi kanal AP (pod nazivom “live choice kanal”), a u kanalu gdje je do tada emitirano obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništava BiH Željka Komšića, planirana je press konferencija predsjednika SAD Džozefa Bajdena, što se dijelom moglo i vidjeti prije prekida prijenosa u programu BHT1.

Nažalost, BHRT nema pristup drugom kanalu AP na kojem je nastavljen prijenos govora predsjedvajućeg Komšića i zbog toga nismo mogli nastaviti s prijenosom obraćanja.

Kompletan snimak obraćanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića možete pogledati na web portalu BHRT-a. Snimak cjelokupnog obraćanja smo naknadno preuzeli sa portala UN-a.

Ovom prilikom želimo naglasiti da ne postoji nijedan drugi razlog zbog čega bi u programu BHT1 bio prekinut prijenos govora predsjedavajućeg Komšića sa Generalne skupštine UN-a.

Svim gledateljima koji su u emisiji BHT 1 Uživo ostali uskraćeni za prijenos cijelog obraćanja, dugujemo izvinjenje - navode u saopćenju iz BHRT-a.

Više o temi Željko Komšić

NA VRH

Podijeli članak na