SVJETLO NA KRAJU TUNELA

Stočari se obradovali: Fabrika za preradu mesa uskoro u poslovnoj zoni u Novoj Topoli

Veliki je broj uzgajivača junadi, brojlera i svinja koji vape za tržištem i ova fabrika bi im obezbijedila plasman, rekao je gradonačelnik Bosanske Gradiške Zoran Adžić

B. G.

Fabrika za preradu mesa

Foto: Ilustracija


Poslovna zona u Novoj Topoli kod Bosanske Gradiške po svemu sudeći će biti mjesto gdje će investirati novosadska kompanija "Neoplanta". Ovo je informacija sa danas održane konferencije "Investicioni potencijali RS", održane u Beogradu.

Delegacija Bosanske Gradiške na čelu s gradonačelnikom Zoranom Adžićem u Beogradu je privrednicima iz Srbije predstavila poslovnu zonu u Novoj Topoli koja je ocjenjena jednom od najopremljenijih privrednih zona u našoj zemlji.

  • Adžić: Do kraja septembra očekujemo dolazak privrednika iz Srbije

    Adžić: Do kraja septembra očekujemo dolazak privrednika iz Srbije

    Foto: Arhiv


- Do kraja septembra očekujemo dolazak privrednika iz Srbije. Otvaranje prerađivačkog kapaciteta "Neoplante" mnogo bi značilo za stočare iz Lijevče polja i to ne samo sa područja naše lokalne zajednice, već i za okolne opštine. Veliki je broj uzgajivača junadi, brojlera i svinja koji vape za tržištem i ova fabrika bi im obezbijedila plasman - rekao je gradonačelnik Bosanske Gradiške Zoran Adžić.

Stočari iz Lijevče polja i Potkozarja su suočeni sa velikim problemima zbog prestanka sa radom mesne industrije "Levita" pa bi im pogon "Neoplante" praktično bio svjetlo na kraju mračnog tunela.

  • Fajković: Uložili smo mnogo

    Fajković: Uložili smo mnogo

    Foto: B. G.


- Imamo veliku proizvodnju junećeg mesa, a nezadovoljni smo stanjem na tržištu. Uložili smo mnogo - kazao je Smajo Fajković, farmer Dubrava kod Nove Topole.

Klanički kapaciteti upravo nedostaju ovdašnjoj poljoprivredi, a "Neoplantina" fabrika predstavljala bi idealno rješenje za farmere cijele regije.

Više o temi Bosanska Gradiška

NA VRH

Podijeli članak na