CRNO NA BIJELO

Evo dokaza: Kako SDA mobilizira botove za prljavu predizbornu kampanju

Formirati operativnu radnu grupu koja će u saradnji sa angažovanom medijskom agencijom i grupom mladih volontera raditi na jačanju komunikacije putem društvenih mreža, portala, TV stanica

SDA uveliko priprema prljavu kampanju. Avaz

Piše: E. T.

24.9.2021

Organi Stranke demokratske akcije (SDA) uveliko se organiziraju i pripremaju za Opće izbore sljedeće godine. Ako je suditi po dokumentima koji su u posjedu portala "Avaza", zaključci sa radno-operativnog sastanka Kantonalnog odbora SDA održanog 25. avgusta idu u jednom smjeru - mobilizirati sve raspoložive snage kako bi se o političkim predstavnicima ove stranke stvorila pozitivna slika. 

Jedan od zaključaka glasi: 

- Formirati operativnu radnu grupu koja će u saradnji sa angažovanom medijskom agencijom i grupom mladih volontera raditi na jačanju komunikacije putem društvenih mreža, portala, TV stanica.


Zaključci KO SDA Sarajevo. Avaz

U prijevodu, ujediniti grupe botova, lažnih profila, na Facebooku i ostalim društvenim mrežama, po forumima na portalima, kojom će koordinirati neka medijska agencija, bliska stranci, i sve političke oponente Stranke demokratske akcije omalovažavati, vrijeđati, proglašavati izdajnicima - uglavnom onako kako SDA godinama radi.

- KO SDA Sarajevo apeluje prema potpredsjednicima SDA BiH, zastupnicima SDA u Parlamentarnoj Skupštini BiH da uzmu aktivno učešće u javnom medijskom prostoru kada su u pitanju aktuelne političke prilike i svakodnevni nasrtaji na SDA - navodi se, između ostalog u zaključcima KO SDA. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.