ODGOVORIO NA OPTUŽBE

Dodik o Stanivukovićevim tvrdnjama: Diže paniku, to je zločin protiv čovjeka

Taj posao koji je urađen, potpuno sam siguran da je perfektan, rekao je Dodik

Draško Stanivuković i Milorad Dodik. Arhiv

Piše: L. M.

25.9.2021

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković, izjavio je da na Klinički centar Banja Luka dolazi kisik bez licenci, bez atesta, kontrole serije, bez papira koji potvrđuju kvalitet kiseonika. 

- Medicinski kiseonik zvanično jeste lijek, a ova firma nije registrovana za promet lijekovima. Šta se nalazi u ovim bocama, ne mogu da tvrdim, ali te firme nema u registru firmi koje se bave prometom lijekova na veliko - rekao je danas Stanivuković.

Kako tvrdi Stanivuković, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje, na UKC nije uvezen medicinski kisik, već tehnički, industrijski.

Na ove izjave odgovorio je lider SNSD-a i član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik koji je rekao da gradonačelnik diže paniku.

-To što on tvrdi je zločin protiv čovjeka, tako olako dižući paniku u RS, za šta nema nikakvog osnova, niti razloga. Dakle, taj posao koji je urađen, potpuno sam siguran da je perfektan. Sjećam se koliko smo se borili da firma koja to u RS proizvodi i plasira bude jedna ozbiljna evropska kompanija, a on je i toj kompaniji nanio ozbiljno zlo neistinitim tvrdnjama - kazao je Dodik.

Još jednom je ponovio da opozicija u ovom entitetu stalno pokušava napraviti situaciju haosa.

- Nisam umoran, spremam se za političku borbu, ali je veoma teško boriti se s glupostima. Taj gradonačelnik je dužan da tim zdravstvenim radnicima, prema budžetu koji je usvojen, isplati određeni iznos kao dio zahvalnosti grada, a on im još podvaljuje ovakvu vrstu priče - naveo je Dodik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.