NA LICU MJESTA

Jutros redovi ispred Zetre zbog vakcinacije, sada skoro ni žive duše

Građanima na raspolaganju "Pfizer", "Astrazeneca" i "Sinopharm" vakcine

L. Memčić

Na vakcinacijskom punktu Zetra u Sarajevu danas se vrši vakcinacija velikog broja građana. Vakcine na raspolaganju za prvu i drugu dozu su Pfizer, Sinopharm i AstraZeneca, javlja Anadolu Agency (AA).

Naš reporter s lica mjesta javlja da su jutros zabilježene velike  gužve ispred Olimpijske dvorane Zetra, međutim, već sada, u prijepodnevnim satima, proces vakcinacije teče bez većih zastoja. Razlog velikog odziva građana je kontingent vakcina protiv koronavirusa Pfizer/BioNTech, koji je od jutros na raspolaganju. Danas i sutra će na raspolaganju biti 5.184 doza Pfizer vakcina na vakcinalnom punktu Zetra, a osim Pfizera, na raspolaganju su i AstraZeneca te Sinopharm vakcine.

Vakcinacija se i dalje obavlja bez najave od 8 do 20 sati.

- Bitno je naglasiti da su sve ove vakcine danas dostupne i onima koji su se prvom dozom vakcinisali van Kantona ili van granica naše države. Studenti Univerziteta u Sarajevu koji prilože indeks, imaju odvojen boks za vakcinaciju - saopćeno je ranije iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Uporedo se vrši i revakcinacija onih kojima je danas i sutra termin, a obezbijeđen je i poseban ulaz za ove građane. U protekloj sedmici, samo na vakcinacijskom punktu "Zetra" potpuno je vakcinisano oko 8.000 građana, a na ostalim punktovima u Kantonu Sarajevo još 4.000 građana KS-a. Od početka ovog mjeseca, 27.144 građana Kantona Sarajevo potpuno je vakcinisano.

Ministarstvo zdravstva KS i radna grupa za koordinaciju vakcinacije u KS, još jednom pozivaju one građane koji još nisu, da iskoriste priliku i da ovaj vikend obave vakcinaciju.

NA VRH

Podijeli članak na