UOČI PROTESTA

Stanivuković objavio važan dokument: Krunski dokaz da se hapšenje odgovornih u aferi "Kiseonik" mora desiti

Čađo je uprkos odbijanju u narednim godinama nastavio da prometuje nedozvoljen, nelegalan i neprovjeren kiseonik, napisao je, između ostalog, Stanivuković

Stanivuković objavio bitan dokument. Facebook/Arhiv

Piše: N. Aj.

2.10.2021

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, uoči današnjih protesta zakazanih za 17.30 sati, na Facebook profilu podijelio je rješenje iz 2015. godine u kojem se navodi da Agencija za lijekove i medicinska sredstva Bosne i Hercegovine odbija zahtjev za izdavanje dozvole za promet lijekova na veliko u BiH kompaniji "Tehnogas" d.o.o.

Razlog odbijanja je, kako se navodi u rješenju, neispunjavanje propisanih uslova i formalne nepotpunosti. Rješenje je potpisala direktorica Agencije za lijekove i medicinska sredstva Nataša Grubiša.

Dokument koji je Stanivuković objavio. Facebook

- Čađin (Stanislav Čađo, op.a.) zahtjev odbila i SNSD direktorica agencije za lijekove od 2009. do 2015. godine. Ona je tada nedvosmisleno jasno odbila Čađu za velepromet lijekova. Znajući sve to, on je uprkos odbijanju u narednim godinama nastavio da prometuje nedozvoljen, nelegalan i neprovjeren kiseonik. Ovo je još jedan krunski dokaz da se hapšenje Čađe, Đajića, ministra Šeranića i ostalih odgovornih u aferi "Kiseonik" mora desiti - napisao je Stanivuković na Facebooku uz objavljeni dokument.

Stanivukovićeva objava na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.