CRVENA OLOVKA

Premijer KS Edin Forto: SDA i HDZ su najbolja koalicija u državi

Opozicija će inzistirati da ima samo jednog kandidata, istakao je

Piše: H. J. I.

6.10.2021

Gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke" bio je premijer Kantona Sarajevo i predsjednik Naše stranke Edin Forto.

U toku intervjua, premijer Forto se osvrnuo na sastanak sa izaslanikom SAD zaduženim za reformu Izbornog zakona BiH Metjuom Palmerom (Matthew Palmer), rad unutar trojke, mogućeg kandidata opozicije na predstojećim izborima, promjene unutar Naše stranke....


Sastanak Palmera sa SDA i HDZ-om

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović, kako komentariše to što je Palmer održao odvojeni sastanak sa predstavnicima SDA i HDZ-a, premijer Forto je istakao da je to najbolja koalicija u BiH.

- Ima još nekoliko stranaka koje im vrlo rado pomažu, što možemo vidjeti u Vladi FBiH. Ono što je ključno jeste da su oni na jednoj strani, a da je na drugoj strani grupa drugih stranaka. I građani bi se trebali zapitati zašto se oni baš tako dobro slažu - izjavio je premijer Forto.


Kandidat opozicije za Predsjedništvo BiH

Premijer Forto se osvrnuo i na mogućeg kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH, te da li će uspjeti postići dogovor da bude samo jedan kandidat.

- Svejedno je u ovom trenutku ko je ta osoba. Mi ćemo inzistirati na dogovoru. I kad se mi dogovorimo i napravimo program, biti će svejedno ko će biti u toj ulozi. Model koji mi nudimo je model konstruktivne politike, programskog rada i vrlo jasnih ciljeva koje moramo postići u jednom mandatu. Mi kada to dogovorimo, onda ćemo samo dogovoriti nekoga da ga uklopimo u to. Mi ćemo inzistirati da imamo samo jednog kandidata kao grupa stranaka - zaključio je Forto.

Kompletan intervju pogledajte na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.