PORUKE IZ BEOGRADA

Dodik: Na Samitu nesvrstanih nastupit ću u ime RS-a

Nisam šarlatan kao što su Džaferović i Komšić koji pokušavaju da se lažno predstavljaju, rekao je Dodik

Milorad Dodik. Agencije

Fu. M.

11.10.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovat će Samitu nesvrstanih, koji počinje danas u Beogradu povodom obilježavanja 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih.

Iz njegovog kabineta najavljeno je da će Dodik imati i više bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima zemalja učesnica ovog dvodnevnog skupa.

Dodik je izjavio da će na marginama Samita sagovornike upoznati o situaciji u BiH sa pozicije predstavnika srpskog naroda, odnosno Republike Srpske u Predsjedništvu BiH.

- Neću ovdje iznositi stavove Predsjedništva BiH jer nisam ni došao u toj poziciji. Nisam šarlatan kao što su Džaferović i Komšić koji pokušavaju da se lažno predstavljaju, ja se ne predstavljam lažno - rekao je Dodik.

On je ponovio da u Beogradu nije u ime Bosne i Hercegovine.

- Na ovaj samit smo pozvani sva trojica posebno. Oni su rekli da neće, evo ja sam tu, ali ja neću govoriti u njihovo ime, kao što oni znaju otići u UN ili bilo gdje pa pričaju kao da to govori BiH, što je lažno predstavljanje do mjere bezobrazluka da ignoriše dva naroda - Srbe i Hrvate - naveo je Dodik.

Na Samitu, čiji su domaćini Srbija i Azerbejdžan, očekuje se učešće nekoliko predsjednika i premijera, šefova diplomatija i brojnih delegacija, navodi RTRS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.