SKUPŠTINA GRADA BANJA LUKA

Stanivuković se raspravljao s vijećnikom SNSD-a Amidžićem zbog isplate pomoći porodiljama

Amidžić je rekao da zbog neisplaćivanja pomoći porodiljama i zdravstvenim radnicima u iznosu od 500 KM nije za usvajanje Nacrta rebalansa budžeta, a Stanivuković ga je upitao jesi li u vrijeme njihovog mandata dali ijednu marku porodiljama

Stanivuković i Amidžić: Neslaganja na Skupštini grada Banje Luke. Arhiv

N. Aj. / Srna

12.10.2021

Na sjednici Skupštine grada Banja Luka, koja danas razmatra Nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu, došlo je do rasprave gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića i vijećnikom SNSD-a Srđana Amidžića u vezi s isplatom pomoći od 500 maraka porodiljama i zdravstvenim radnicima.

Amidžić je rekao da zbog neisplaćivanja pomoći porodiljama i zdravstvenim radnicima u iznosu od 500 KM nije za usvajanje Nacrta rebalansa budžeta, jer od aprila i usvajanja budžeta nije isplaćeno ono što je dogovoreno u vezi sa podrškom porodiljama.

On je podsjetio da je Skupština grada zauzela stav - 500 KM za svaku porodilju kada je u pitanju novorođeno dijete, te da je izostala i podrška zdravstvenim radnicima.

Amidžić je istakao da se o višku sredstava trebaju pitati i predstavnici mjesnih zajednica.

Stanivuković je naveo da neusvajanje Nacrta rebalansa znači da će skupštinska većina pristati na to da ne raspodijeli višak od 17 miliona KM svim građanima.

- Gdje je bila podrška porodiljama u četiri godine vašeg mandata, da li ste dali ijednu marku njima? Da li ste dali ijednu marku podrške zdravstvenim radnicima prošle godine u jeku pandemije - upitao je Stanivuković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.