RAMPA ZA DENISA ZVIZDIĆA

Odlučeno u Tešnju: Kako će SDP birati kandidata za člana Predsjedništva BiH i ko je dobio najveću podršku

Saznajemo da je postignut dogovor da se kandidat ove stanke za člana Predsjedništva BiH bira putem anketnih listića i o tome će odlučivati članstvo ove stranke

Sa savjetovanja u Tešnju. SDP BiH

Piše: M. Aš.

12.10.2021

Na Strateškom planiranju Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine održanom u Tešnju dužnosnici SDP BiH izabrani na svim razinama razgovarali su o strateškim opredjeljenjima u sklopu priprema za predstojeće Opće izbore.

Saznajemo da je postignut dogovor da se kandidat ove stanke za člana Predsjedništva BiH bira putem anketnih listića i o tome će odlučivati članstvo ove stranke u narednom periodu.

Osim toga, iskazana je podrška, da bi najbolja opcija bila da kandidat za člana Predsjedništva bude aktuelni predsjednik SDP Nermin Nikšić.

Punu podršku je između ostalog dobio od dugodišnjeg člana ove stranke Ante Domazeta. Domazet je javno dao podršku za govornicom Nikšiću i poručio da SDP treba da ima svoga kandidata i da je to mora biti lider SDP BiH.

Kada je u pitanju podrška Denisu Zvizdiću, kao kandidatu Trojke, kako nam je rečeno, podržan je stav Nikšića i dobio je podršku, "da Zvizdić ne može biti SDP- ov kandidat za Predsjedništvo", što je ranije Nikšić u više navrata i potvrdio medijima, da ga ova stranka neće podržati.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.