SARAJEVO

Generali Armije RBiH podržali prijedlog gradonačelnice Karić o sadržaju spomen-obilježja na Kazanima

Izrazili smo svoju rezigniranost stavovima pojedinaca koji su svojim javnim nastupima željeli da utiču na gradonačelnicu Karić, naveli su iz ovog Udruženja

Delegacija Udruženja generala BiH sa gradonačelnicom Karić. Facebook

Fu. M.

13.10.2021

Udruženje generala BiH podržalo je gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić kada je u pitanju izrada spomen-obilježja na Kazanima.

- Stava smo da su sve odluke i namjera, koje je gradonačelnica iznijela po ovom pitanju, apsolutno ispravne i mi ih podržavamo. Također, od strane gradonačelnice, predloženi oblik i sadržaj spomen-obilježja je u potpunosti ispravan i sadrži sve potrebne podatke. Istaknuto je, sa naše strane, da su počinioci tog djela u najtežoj ratnoj 1993.godini, po naređenju tadašnjeg državnog i vojnog rukovodstva, odmah suđeni i presuđeni. Armija Republike Bosne i Hercegovina i njeno rukovodstvu su i u godinama kada smo se borili da odbranimo Bosnu i Hercegovinu i njene narode od agresije, sve činila da sačuva svoju čast i dostojanstvo - navode iz ovog Udruženja. 

Izrazili smo svoju rezigniranost stavovima pojedinaca koji su svojim javnim nastupima željeli da utiču na gradonačelnicu Karić u svojoj nakani da se realizuje izgradnja ovoga i ovakvog spomen-obilježja, dodali su. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.