GDJE ZA NOVU

Agencije već prodaju aranžmane: Sarajlije biraju vrući Dubai

Razlog je želja za toplom novogodišnjom noći na nekoj od pješčanih plaža, ističu iz agencije „Relax Tours“

Dubai nudi drugačiji, nezamjenljiv doživljaj. Avaz

Piše: A. Saračević

16.10.2021

Tokom prethodne godine, zbog pandemije koronavirusa, kretanje građana bilo je ograničeno. Upravo zbog toga veliki je broj onih koji su željni putovanja, kažu iz sarajevskih agencija.


Kopaonik i Kairo

Loša ekonomska situacija u našoj zemlji neće mnogo utjecati na to da građani BiH sebi priušte doček Nove godine van granica države.

Agencija „Relax Tours“ već ima ponude za skijališta na Jahorini, Bjelašnici, Vlašiću, Kopaoniku i Zlatiboru. Također, najavljuje i programe za Istanbul, Dubai, Kairo i Grčku te još nekoliko destinacija iznenađenja.

No, nedvojbeno je da je najveća potražnja naših građana Dubai. Kako kažu, najviše zbog razlike u temperaturi. S obzirom na velike minuse koji vladaju tokom zimskih mjeseci, Dubai zasigurno nudi jedan drugačiji, nezamjenljiv doživljaj.

- Većina onih koji su rezervirali svoja mjesta za doček 2022. godine u Dubaiju kao glavni razlog navode to što žele doživjeti jednu toplu novogodišnju noć na nekoj od prelijepih pješčanih plaža - kazali su nam iz ove agencije.

Čeka se raspust

Iz sarajevske agencije „Fibula“ kažu kako su zimovanja najaktuelnija tokom januara, kada su i školski raspusti.

No, ove godine očekuju da će upit biti ograničen, prvenstveno zbog stalnih promjena epidemioloških mjera.

- Osim naših planina, Bjelašnice, Vlašića i Jahorine, nudimo hotelski i apartmanski smještaj preko naših partnera za Sloveniju, Austriju, Italiju, Francusku i Njemačku.

Također, organiziramo i doček u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Turskoj i Dubaiju - rekli su nam iz Fibule.

Najpovoljnija ponuda 1.399 KM

- Sedmodnevni aranžmani zavise od kategorije hotela koji putnici odaberu. Najpovoljnija ponuda za Dubai iznosi 1.399 KM za hotel s tri zvjezdice. Doručak je uračunat u cijenu - kazali su “Relax Toursa”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.