NEMA OPRAVDANJE

Dodik o dešavanjima na Kosovu: Ukoliko međunarodna zajednica ne zaustavi to, bit će odgovorna za sve što bi se moglo desiti

Akciju policijskih snaga Kosova izvedenu na sjeveru te zemlje protiv kriminalnih skupina, Dodik je nazvao napadom na goloruki srpski narod"

Milorad Dodik. Arhiv

N. Aj. / Srna

14.10.2021

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, za Srnu je komentirao jučerašnju akciju policijskih snaga Kosova izvedenu na sjeveru te zemlje protiv kriminalnih skupina i tom prilikom je povrijeđeno nekoliko lica. 

On je tu akciju nazvao "napadom na goloruki srpski narod".

- Izvele su ga snage pod kontrolom Prištine a pred očima međunarodnih vojnih snaga koje su raspoređene na Kosovu. Uzdrmano je ne samo Kosovo već i svi prostori u regionu gdje žive Srbi. Takvo ponašanje nema opravdanje, i ukoliko međunarodna zajednica ne zaustavi divljanje kosovske policije bit će odgovorna za sve što bi moglo da se desi u budućnosti - rekao je Dodik.

Rekao je i da Srbija i Srbi nisu učinili ništa da bi došlo do nemilih scena koje su se mogle vidjeti i posljednji je trenutak da se obuzdaju snage pod kontrolom Prištine.

- Upotreba vatrenog oružja, ranjavanje ljudi na sjeveru Kosova nisu slike koje se više smiju dopustiti ni na Kosmetu, ni na bilo kojoj tački regiona i šire - kazao je Dodik.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.